Sveriges självutnämnde PKfitta talar ut i Örebro

Av den 16 januari, 2019
Elna Du Rietz i PK-fittan. Fotograf: Fredrik Sjöberg

Hur är det egentligen att vara Politiskt korrekt? Blir man en s k. PK-fitta bara för att man är feminist, ger en slant till tiggare och handlar ekologiskt. I komikern Elina Du Rietz tokhyllade ståuppshow reder hon ut PK-begreppet samtidigt som hon kämpar med sina egna fördomar. Hon blandar stand up med skådespeleri, och väver ihop showen med karaktärer från huset där hon bor, trots att det är extremt icke PK att härma andra.

Men går det ens att göra stand up o samtidigt vara PK?

Och varför har begreppet PK blivit ett skällsord?

”Det är mycket att stå i som PK-fitta. Jag försöker göra allting rätt, återvinna, handla ekologiskt, skänka pengar till behövande, prata med flyktingar och köra gasbil.

Men det är ju också sjukt jobbigt att behöva tänka på varenda grej en köper, är den ekologisk, giftfri, djurtestad? Hur många tiggare kan jag ge pengar innan jag själv går i konkurs. Och hur mycket bröstmjölk finns det egentligen kvar efter sex års amning? Tur ändå att en kan lämna in hunden på det könsneutrala hunddagiset i Hornstull.” Säger Elina Du Rietz

Showen har spelats för fulla hus på Södra Teatern i Stockholm samt har turnérat under hösten – 18. Nu åker showen vidare till ytterligare sju städer.

Följ med i Elinas värld och möt en livs levande PK-fitta!

Såhär tyckte kritikerna:

“Att skoja kring pk-inkonsekvenser, felslut, misstag och provocerande ”godhet” kan många göra, men att som Elina du Rietz gestalta det på ett smart, roligt och – som viktig slutkläm – tankfullt och kärleksfullt sätt, det är svårare. En större scen till pk-fittan, tack.”
– Niklas Wahllöf, DN

“En av många höjdare är när hon försöker undvika att snacka ras på det könsneutrala hunddagiset”
– Eskilstunakuriren

  • PK-FITTAN- en stand up om livet som politisk korrekt.
  • Supportkomiker: Inkvoterad hen från Orten.
  • Regi: Lasse Karlsson

Om Elina Du Rietz
Elina är ståuppkomiker och skådespelare. Ni har förmodligen sett henne i något humorprogram på tv såsom, Solsidan, Partaj, Boymachine eller Sommaren med släkten. Just nu ser ni henne i den episka dansscenen mot Mikael Persbrant i Tårtgeneralen.

Elina inledde sin ståuppkarriär för 10 år sen genom att vinna nybörjartävlingen Bungy Comedy och därefter direkt bli upplockad och turnera med de största komikerna i landet såsom Henrik Schyffert, Adde Malmberg, Babben och Lennie Norman.

Hon är ständigt runt på svenska ståuppklubbar och de senaste åren har hon även turnérat landet runt med humorsuccén Osvajpade Diamanter.

Äntligen vågar hon sig ut på egen hand.

PKFITTAN kommer till Frimis Salonger onsdag 27 mars 2019.

» Mer info här «

Nöje | PKFITTAN
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login