Zooki – En revolutionerande Omega-3

Av den 6 september, 2018

Nu är det slut på illasmakande fiskolja och den efterföljande fisksmaken. Nu lanserar vi en fantastiskt god flytande Omega-3 med en mycket fin konsistens som alla kan ta, barn som vuxna.

Smaken och konsistensen är viktig, men det är upptaget som är viktigast. Vanlig flytande fiskolja eller i kapslar är faktiskt svår att absorbera. Det beror på i första hand på processandet av oljan vilket gör att den förändrar struktur något från oljan som vi får direkt från fisken och det hindrar upptaget – oavsett dosering.

Zooki har dock utvecklat en unik metod för att leverera näringsämnen in i cellerna, man kapslar in näringsämnena i något som kallas miceller.

Miceller (latin, ”litet korn”) är det kroppen använder för att absorbera molekyler som inte kan lösas i vatten, såsom Omega-3. Eftersom blodet är vattenbaserat, kan bara vattenlösliga molekyler transporteras runt i kroppen. Då inte alla molekyler är vattenbaserade använder kroppen miceller för att transportera det cellerna behöver som inte kan lösas i vatten. Det är mikroskopiskt små bollar där innehållet, i det här fallet omega-3, skyddas av det omgärdande skalet av fosfolopider som blodet accepterar och transporterar vidare. De är uppbyggda på exakt samma sätt som kroppens celler.

Micell-inkapslingen gör även att Omega-3 fiskoljan förbereds för absorption innan den går genom matsmältningssystemet. Detta gör att upptaget ökar markant och ingen fiskolja går till spillo. Inkapslingen består av 100% naturliga ingredienser och ger ingen fiskdoft eller eftersmak. Här får du fiskolja med farmaceutisk kvalitet i en fantastiskt god smak. Och den passar alla åldrar.

Zooki har blivit väldigt populärt bland hälsomedvetna personer som också är kräsna vad gäller smaken. Den passar perfekt till smoothie-bowls då den både ser och smakar fantastiskt. Förutom smaken har den en mycket trevlig konsistens som lyfter din maträtt eller smoothie. Eller om du tar den direkt med en sked.

Vi har mest pratat om smak, konsistens och upptag och inte nyttan. De flesta känner till vad omega-3 gör, men vi kan nämna att bara 250 mg DHA bidrar till normal hjärtfunktion och normal syn. Och då har vi inte ens talat om effekten det har på hud och hår.

Zooki kommer i flera goda smaker. Tropisk frukt, lime och rött äpple innehåller 45 doser. Den mest populära smaken är persika mango som innehåller 90 doser.

Träning & Hälsa | Zooki
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login