Zinfandel i världsklass av kvinnlig ikonvinmakare

Av den 22 april, 2018
The Smile Vintage Zinfandel 2013

Den 20 april är det dags för en Zinfandel i världsklass som tillfällig lansering på Systembolaget. Bakom vinet står den kvinnliga ikonvinmakaren Heidi Peterson Barrett som dubbats till ”The First Lady of Wine” av vingurun Robert Parker. Lamborn Family Vineyards är beläget i Napa Valley, Kalifornien och producenten representeras av importören Johan Hagström på den svenska marknaden.

Den legendariska vinmakaren Heidi Peterson Barrett har varit med och satt flera av Kaliforniens ikonviner på vinkartan och blivit hyllad flertalet gånger, bland annat av vingurun Robert Parker som gett henne fyrfaldiga 100-poängare. Tillsammans med producenten Lamborn Family Vineyards har hon tagit fram en Zinfandel av världsklass, långt ifrån de Zinfandelviner som annars syns på den svenska marknaden.

The Smile Vintage Zinfandel 2013
Vinmakaren bakom The Smile Vintage Zinfandel 2013 är den legendariska vinmakaren Heidi Peterson Barret, som satt flera av Kaliforniens ikonviner på kartan. Hon har också blivit utnämnd till ”The first Lady of Wine” av vingurun Robert Parker. 2013 kännetecknas av en doft fylld av körsbär, vanilj, hallon och björnbär. Smaken bjuder på toner av mörka bör, perfekt balanserade med de typiska peppriga och kryddiga tonerna för Lamborn Family Vineyards. Vinet har en tydlig men silkeslen struktur av tanniner som lämpar sig extra väl för lagring upp till tio år.

 Across the palate, this seductive mountaintop Zinfandel covers front to back with layers of dark, bright fruit, perfectly balanced with the Lamborn vineyard’s noteworthy and consistent pepper and spice component. Truly a wine of distinction, this 2013 Zinfandel is a great example of this textbook growing season, berättar Heidi Peterson Barrett.

Historien om Lamborn Family Vineyards
Lamborn Family Vineyards grundades 1971 när pappa Bob Lambord köpte mark i Howell Mountain i östra Napa Valley. Totalt köpte han 40 hektar för odling varav 14 hektar var lämpliga för vinodling, idag är 4 hektar avsatta för Zinfandel, en single estate på toppen av Howell Mountain med det allra bästa läget. Och precis som i starten av produktionen ligger fokus fortfarande på hög kvalitet och småskalig produktion. 

The Smile Vintage Zinfandel 2013

  • Art:nr: 99335
  • Pris: 499 kr
  • Lansering: Tillfälligt sortiment, 360 flaskor
  • Druva: Zinfandel
  • Ursprung: USA, Napa Valley
  • Passar till smakrika rätter av nöt & vilt, gärna från grillen eller grytan, alternativt som lyxig present.
  • Lagring: kan lagras i upp till tio år
  • Importeras av Arvid Nordquists dotterbolag Johan Hagström

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login