Youtube-gitarristen Gabriella Quevedo släpper sina första egna låtar

Av den 9 oktober, 2019

Gabriella Quevedo, en av Sveriges största coverartister på Youtube med nästan 1 miljon prenumeranter, släpper nu sin första egenskrivna låt på Youtube, “Last Time”. I samarbete med Youtube Music och United Screens Music producerades och spelades låtarna in i den anrika Riksmixningsverket som drivs av Benny Andersson.

– Jag är så glad över att släppa den här egenskrivna låten, och extra speciellt blir det eftersom jag har fått spela in den i en studio med så häftig historia. Benny Andersson och ABBA har alltid varit stora inspirationskällor till mig, säger Gabriella Quevedo.

Gabriella publicerade sin första video på Youtube den 24 januari 2010, och har sedan dess laddat upp nästan 200 covers på sin kanal där hon idag har närmare en miljon prenumeranter. En av de mest populära låtarna som hon gjort en cover på är ABBA – Dancing Queen som har 3,7 miljoner visningar, men hon har även gjort covers på allt från Pink Floyd och Beatles till Alan Walker och Avicii.

Nu tar hon steget ut och släpper egenskrivna låtar i samarbete med Youtube Music och United Screens Music. Låtarna spelades in under sommaren i studion Riksmixningsverket och först ut att släppas med tillhörande musikvideos på hennes Youtube-kanal och Youtube Music är låten Last Time. Som extra hommage till ABBA, Benny Andersson och Riksmixningsverket så passade Gabriella även på att spela in en ny cover på ABBA-klassikern The Winner Takes It All.

– Inspirationen till mina låtar kommer från filmer, serier och annan musik. Jag fick en känsla av det jag såg eller hörde, då försökte jag få ut en melodi utav det, säger Gabriella, som fortsätter. – Mitt samarbete med United Screens Music startade för 2 år sen, och jag är så glad över att samarbeta med dem. Utöver att de har hjälpt mig att möjliggöra att tjäna pengar på de covers jag spelar in och lägger upp så har de även möjliggjort att spela in mina första helt egna låtar – och det i en så bra och välkänd studio som Riksmixningsverket hos Benny Andersson. Jag är så glad över detta!

FAKTARUTA
Namn: Gabriella Quevedo
Ålder: 22 år
Bor: Kinna
Prenumeranter på Youtube: 984 000
Visningar på Youtube: 157 miljoner

Aktuell med:
Sin första egna låt “Last Time”. Inspelad i studion Riksmixningsverket, som ägs och drivs av Benny Andersson, känd från ABBA

Utmärkelser:
2016 tilldelades Gabriella Quevedo Hagströmstipendiet av Kungliga Musikaliska Akademien.
2014 vann Gabriella Quevedos cover av låten ”Young Girls” av Bruno Mars en omröstning arrangerad av Ryan Seacrest.
2012 vann Gabriella Quevedo första pris i kategorin ”Unga förmågor” på Uppsala internationella gitarrfestival.

Musik | Youtube-gitarristen Gabriella Quevedo släpper sina första egna låtar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login