Younghearts – Sveriges nya popgrupp

Av den 6 december, 2017

Younghearts® är den nya popgruppen på svensk musikhimmel och lanserades i augusti 2017. Gruppen består av Amanda, Grim, David, Nikita och Juliette som alla är mellan 10 och 15 år. Genom text och musik vill de förmedla ett starkt positivt budskap till dagens unga att de duger precis som de är och inte låta någon förminska dem på grund av form, färg eller kön. Alla är lika värda!

Younghearts består av ungdomarna Amanda Junegren, Grim Lohman, David Fridholm, Nikita Vinter och Juliette Safavi som alla är mellan 10 och 15 år. De är trots sin unga ålder redan fullblodsproffs och har allt från dubbning till musikalhuvudroller i bagaget. Alla bandmedlemmar är handplockade för sina personligheter, talanger och värderingar.

Gruppen vill med sin musik och sina texter lyfta fram vikten av att hjälpa och stödja varandra i dagens alltmer hårda samhälle. Genom att förmedla ett starkt positivt budskap vill de lyfta frågorna kring utanförskap, mobbing, rasism, näthat och andra ämnen som idag tynger dagens unga i och utanför Sverige. Gruppen är helt unik i Skandinavien och med deras budskap vill de inspirera den kommande generationen till att bli starka individer som tror på sig själva och må bra.

Så här säger Joachim Staaf, Productions Sthlm-Paris, gruppens initiativtagare och grundare, om gruppen: ”Jag har länge velat göra något för och med barn. De besitter sån otrolig kraft men tyvärr finns det många som känner sig ensamma och utanför gemenskapen i dagens samhälle. Det finns även mycket hat och tuffa krav bland barnen idag. Younghearts föddes därför ur viljan att skapa en grupp som genom sina artistiska talanger blir starka och positiva förebilder för den yngre generationen. En grupp som står för gränsöverskridande jämlikhet och broderskap. Föräldrar ska med förtroende låta sina barn surfa in på Younghearts kanaler och lyssna på deras låtar för att bli inspirerade.”

Hittills har gruppen släppt tre låtar; If you got a young heart, I´m a fighter och senast jullåten En God Jul. Till vintern/våren väntar två stycken minialbum med 6-7 låtar per album och gruppen fokuserar även på sina sociala medieplattformar för att nå ut med sitt budskap om gemenskap där alla ska känna sig välkomna och sedda.

Användningen av teknik och sociala medier sjunker snabbt i åldrarna och därför är det viktigt att vi förutom via musiken använder våra andra plattformar för att sprida ljus på mörka frågor. Younghearts finns där när du behöver en vän att skratta, dansa och gråta med. För tillsammans är vi bättre och starkare. ” 
– Sandra Haglöf, kommunikationsansvarig

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login