Yogobe breddar sitt utbud med yoga för hockeyspelare

Av den 30 april, 2019

Det digitala hälsoföretaget Yogobe breddar sitt utbud ytterligare och lanserar videor och vägledning inom yoga som är specialanpassade för hockeyspelare. Innehållet är framtaget tillsammans med Maria Rizell Hegg, som redan håller i yogaklasser för spelare och målvakter i SHL-klubben Örebro Hockey.

– Yoga är ett utmärkt komplement till i stort sett all annan träning och idrott. Den kan bidra till att förbättra prestationen, förebygga skador och påskynda återhämtningen. Utöver det leder den till ett ökat lugn, bättre koncentrationsförmåga och en starkare känsla av närvaro i nuet, säger Peter Munteanu, vd för Yogobe.

Det digitala hälsoföretaget Yogobe breddar nu sitt utbud ytterligare och lanserar videor och vägledning inom yoga som är specialanpassade för aktiva inom hockeysporten.

Hockeyyoga är utformad för att möta de specifika behov som hockeyspelare och målvakter har. Det är mjuka och enkla övningar som får de aktiva att slappna av kring höfter, bröstrygg, säte och i ljumskar. Syftet är att spelarna ska bli mer effektiva ute på isen samt minska risken för skador.

Yogan är framtagen tillsammans med Maria Rizell Hegg, som redan idag lär ut yoga till spelare och målvakter i SHL-klubben Örebro Hockey. Den passar även för löpare och andra aktiva idrottare som vill minska spänningar och stelhet i kroppen. Konceptet riktar sig till såväl professionella som amatörer, ungdomar och juniorer i Sverige och övriga världen.

Online-materialet består av åtta längre sekvenser (5-45 minuter) som är filmade i studio och fyra kortare (5 minuter) som är gjorda i SHL-klubben Örebro Hockeys Arena. Alla klasser är på engelska.

– Vi vill att fler idrottare skall hålla sig skadefria och förbli starka. Yogan kan hjälpa dem och dagens digitala lösningar är kostnadseffektiva och tillgänglig för spelarna på deras villkor, säger Peter Munteanu.

Yogobe har redan specialanpassade yogaprogram för en rad andra idrotter, som till exempel crossfit, cykling, löpning, ridning och simning.

Träning | Yoga
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login