XCOM 2 och Trials Fusion tillgängliga för PlayStation Plus-medlemmar i juni

Av den 5 juni, 2018

Det blir en månad fylld av lika många utomjordingar som kraschar, när det turbaserade XCOM 2 lanseras tillsammans med plattformsspelet Trials Fusion.

Från Firaxis Games, studion bakom Civilization-serien, kommer det prisbelönta turordningsbaserade spelet XCOM 2. Detta är uppföljaren till 2012 års XCOM: Enemy Unknown.

Spelet tar vid där föregångaren slutade; mänskligheten har förlorat striden mot utomjordingarna, kallade ADVENT, som nu härskar över jordens befolkning. Som befälhavare för en liten mänsklig motståndsgrupp, XCOM, är det nu din uppgift att stå upp mot makthavarna och tända revolutionens låga.

I XCOM2 bekämpar du inte utomjordingarna genom att springa och skjuta. I det här spelet handlar det om strategi, beslutsfattande – och även lite tur. På slagfältet måste du på ett taktiskt sätt positionera ut dina soldater så att de både är skyddade men också får bra uppsikt över fienden.

Här får du verkligen känna dig som en anförare, men spelet tvekar inte att hugga på minsta misstag. Förvänta dig en hård kamp från utomjordingarna och förbered dig på att förlora många goda soldater.

Spela tusentals spår i Trials Fusion

XCOM 2 är inte det enda utmanande Plus-spelet denna månad. I Trials Fusion blir det en vana krascha på nolltid. Spelet kommer från finska utvecklaren Redlynx, som legat bakom serien ända sedan debuten år 2000.

Trials-serien är först och främst känd för sitt beroendeframkallande gameplay, enkla kontroller och brutala svårigheter. Förvänta dig många motgångar och förbered dig på att fira stort när du äntligen tar dig igenom.

Spelet har en hel del spår på egen hand, dessutom finns en spårredigerare som används flitigt av dess community. Bokstavligen tusentals spår väntar på dig, och om du inte känner för att spela andras kan du alltid göra dina egna.

Trials Fusion är lätt att lära sig, svårt att behärska, och när du väl börjat spela – nästan omöjligt att lägga ifrån sig.

Båda spel finns tillgängliga för nedladdning den 5 juni – tills dess kan du ta en titt i PlayStation-butiken och ladda ner förra månadens spel, Beyond: Two Souls och Rayman Legends.

Film & Spel | PlayStation
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login