Wynns Black Label 2014 lanseras i TSE på Systembolaget i juni

Av den 31 maj, 2018
Wynns Estates Black Label Coonawarra Cabernet Sauvignon

Wynns Estates Black Label Coonawarra Cabernet Sauvignon har länge varit mångas favorit och årgång efter årgång har sålt slut i Systembolagets beställningssortiment. Efter de framgångsrika årgångarna 2012 och 2013 har Systembolaget nu valt att inkludera Wynns Black Label Cabernet Sauvignon i sitt TSE sortiment (Tillfälligt Sortiment Exklusivt). Från och med 8 juni kommer Systembolaget under en begränsad period tillhandahålla Wynns Black Label Cabernet Sauvignon 2014 och den som är sugen på att köpa ska passa på för det finns endast 1900 flaskor tillgängliga.

Wynns Black Label Carbernet Sauvignon har många trogna samlare och under årens lopp har de volymer som allokerats till svenska marknaden snabbt tagit slut i Systembolagets beställningssortiment. Årgång 2013 blev bland annat framröstad till Årets Röda Beställningsvinare 2017 i Allt Om Vin. Nu har Systembolaget beslutat att ta in hela årets volym av den starka årgången 2014 i deras exklusiva sortiment som finns tillgängligt tills lagret räcker.

Vinregionen Coonawarra är världsberömd för den tegelröda jordmån som går under namnet ”terra rossa”. Den anses vara en av de bästa jordmåner för vinodling i Australien – idealisk för att producera små druvor med koncentrerad smak och djup färg. Idag är Wynns det mest framstående vinhuset i Coonawarra och Wynns vinmakare Sue Hodder och Sarah Pidgeon blev 2016 gemensamt utnämnda till ”Årets vinmakare” av Australian Society of Viticulture and Oenology (ASVO) Awards for Excellence. Vinmakarparet har arbetat tillsammans i 17 år och har bidragit med en evolution av idéer för odling och produktion av högkvalitativa Cabernet Sauvignon viner. Wynns viner är eftertraktade världen över och vinhusets Cabernet Sauvignon-viner betraktas ofta som skolboksexemplar för distriktet Coonawarra.

Wynns Coonawarra Estate grundades av den skotska pionjären John Riddoch, som år 1891 planterade vinrankor i Coonawarra i Södra Australien och därmed lade grunden för det första vinhuset i denna nu ikoniska vinregion. Vinhuset är främst berömt för sina Cabernet Sauvignon-viner, lovordade både för sin kvalitet och smakrikedom.Hittills har Sverige fått hålla till godo med ett litet, exklusivt urval av Wynns viner: Coonawarra Estate Riesling och The Siding Cabernet Sauvignon, båda tillgängliga i Systembolagets beställningssortiment.

Wynns Estates Black Label Coonawarra Cabernet Sauvignon 2014
Wynns Coonawarra Estate Black label Cabernet Sauvignon som producerades första gången 1954 är känt under namnet Back Label Cabernet och är ett av Australiens mest samlade viner samt Australiens riktmärke för cabernet sauvignon.

Wynns Black Label Cabernet Sauvignon har lagrats på ny och gammal fransk ek i 14 månader, har en doft av björnbär, körsbär och svarta oliver med inslag av lakrits, viol och tobak. Vinet bjuder på en djup och fyllig smak med inslag av björnbär där lätta tanniner samt en balanserad syra ramar in den tydliga fruktigheten som ger vinet en välartad balans. Wynns Black Label Cabernet Sauvignon kan avnjutas direkt eller lagras i upp till 15 år.

För att se tillgänglighet i butik eller för beställning:

| Artikelnr: 9570101
| Pris: 215 kr
| Alkohol: 13,5%
| Sockerhalt: 0,4 g./liter

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login