Workshop om intimitet på scen och film

Av den 27 augusti, 2020

Den 12 September hålls workshop om intimitet på scen och film i Kulturhusets B-sal.

Det är rätt självklart att man har en stuntkoordinator om man ska göra någon form av fighting. Men kärleksscener fixar man väl? Eller?

Har du någon gång känt dig obekväm i någon scen där du ska vara intim? Jag vet att jag varit det. Därför kan det vara bra att ha en koordinator även för intima scener. En coach som kan få mig att känna mig säker på scen, och inte obekväm.

En intimitetskoordinator strukturerar och koreograferar den intima scenen utifrån regissörens vision. Genom att metodiskt bryta ner scenen till moment (beats) blir all beröring planerad och förutbestämd vilket ger tydlighet och trygghet för alla involverade.

Denna heldagsworkshop är främst för skådespelare och regissörer, men alla som arbetar inom teater och film som vill hitta nya sätt att arbeta med intima scener välkomnas. Den innehåller både presentation av de etiska riktlinjerna och genomgång av metoden genom praktiskt arbete på golvet. I grupper och utifrån givna scener får deltagarna möjlighet att utforska hur skådespelare och regissörer arbetar med metoden utifrån regissörens konstnärliga vision och skådespelarnas överenskommelse och samtycke.

Malin B. Eriksson, Sveriges första och enda intimitetskoordinator kommer att hålla i workshopen.

» Mer information här «

Film | Workshop om intimitet på scen och film
Örebroguiden

Källa: Studiefrämjandet Örebro län

You must be logged in to post a comment Login