Wolfmother bjöd på speedad rock

Av den 2 december, 2016

Frimis salonger har byggts om och har nu riktigt snygga interiörer med en mycket bra placerad scen, man har gjort en rejäl musiksatsning där man erbjuder intressanta artister/band i varierande genrer med en stor andel rock.

Australiensiska Wolfmother spelade igår torsdag och bandet slog igenom stort för ca tio år sedan, de var i mitt tycke ett av de hetaste rockbanden med ett fräscht, kaxigt sound.

Wolfmother har bara en originalmedlem kvar, sångaren Andrew Stocksdale, en hel uppsjö musiker har passerat igenom bandet under åren men man har lyckats bibehålla kärnan. Trion kör igång i ett explosivt högt tempo där sångarens starka karaktär och gälla stämma skapar genuin skränig rock med en äkta nerv, en riktigt skön positiv känsla sprider sig i kroppen när man ser bandet spela och publiken lyfts med hög partyfaktor.

Man kan inte låta bli att imponeras av basisten Ian Peres som blandar både orgelspel och snyggt basspel med ett imponerande scenspråk, stora hits som ”Mother” framförs med bravur och några lugna låtar finns även med i låtmaterialet som tempoväxling. ”California Queen” är min absoluta favorit under kvällen med sin starka refräng och sköna riff.

Wolfmothers konsert var ett stort nöje att se och en stor injektion av upprorisk bluesig rock när den är som bäst.

Wolfmother får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Bilder från spelningen….

johan-bergdahlJohan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login