Whispering Band firar 85 år med Babben Larsson

Av den 25 september, 2018

Lördag 29 september kl 19.00 firar Whispering Band 85 år med en konsert i Lindesberg (Lindeskolans aula) tillsammans med Babben Larsson under ledning av Mats Hålling.

Sveriges, ja kanske världens äldsta och ännu aktiva storband finns i Örebro. Allt började 1933 när bröderna Lasse och Olle Johansson tillsammans med Knutte Borg över en halva kaffe på konditoriet Rasta bildade Whispering. Orkestern blev genast publikens favoritorkester på Örebros dåvarande inneställen Blå Skeppet och Sportpalatset.

Nu 85 år senare är storbandet fortfarande aktivt och kanske bättre en någonsin. Det är många artister som Whispering har samarbetat med, några ex. är: Lill Babs, Svante Thuresson, Björn Skifs & Peter Asplund.

I och med att bandet firar 85 år bestämde man sig att göra det med två jubileumskonserter, en av dessa har man beslutat att förlägga i Lindeskolans Aula i Lindesberg. Som gästartist valde man Babben Larsson. Förutom att vara en av Sveriges mest folkkära komiker så är Babben en rutinerad och driven jazzsångerska som det svänger rejält om. Denna kväll leds Whispering Band av Mats Hålling en av Sveriges mest anlitade arrangörer.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Whispering Band
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login