Whisky | Rökige anCnoc Rascan till Sverige den 19:e augusti

Av den 9 augusti, 2016

Då var det krattat och klart för Sverige! Många whiskyälskare i Sverige har efterfrågat anCnoc Rascan som lanserades i UK redan förra året!

I Skottland så har man lyssnat på de Svenska konsumenterna och tilldelat Sverige 600 flaskor som kommer lanseras exklusivt på Systembolaget den 19:e augusti 2016. anCnoc Rascan är ytterligare ett mästerverk i den hyllade peaty-serien som produceras på Knockdhu distillery. Destilleriet som ligger vid foten av den svarta kullen Knock Hill i södra Highland.

Knockdhu distillery. Destilleriet som ligger vid foten av den svarta kullen Knock Hill i södra Highland.

Knockdhu distillery, destilleriet som ligger vid foten av den svarta kullen Knock Hill i södra Highland.

Rascan är det krattliknande verktyg man använder för att skrapa bort det övre lagret av ljung och andra växter för att komma åt torven som sedan ska användas i whiskytillverkningen. Med en fenolhalt på 11.1 ppm så levererar denna whisky en rejäl men elegant rökighet som tilltalar den svenska paletten. I nästan ett decennium har anCnoc Rascan fått vila på amerikansk vitek, ex-bourbonfat.

I doften hittar vi en elegant och djup rökighet tillsammans med gröna äpplen, honung samt inslag av zest från citron och apelsin. I smaken finner vi en söt kryddighet av vanilj och honung med undertoner av toffee, läder och en mjuk rökighet. Eftersmaken övergår i en härlig blommighet i kombination med den mjuka rökigheten.

Missa inte chansen att få prova denna hyllade whisky från ett av Skottlands mest spännande destillerier.

  • Lansering: 2016-08-19
  • Pris: 549 kr
  • Volym: 70cl
  • Alkoholhalt: 46%
  • PPM: 11,1
  • Antal flaskor i Sverige: 600 st

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login