Bushmills 16 & 21 years single malt äntligen tillbaka

Av den 15 september, 2016

Bushmills original, Black Bush, och den ytterst lena Bushmills 10 years single malt får nu sällskap av Bushmills 16 years single malt och Bushmills 21 years single malt. 

Först ut är 21-åringen som lanseras redan fredagen den 16:e september.

Bushmills 16 years single malt är en smak och doftsensation i och med sin lagring på 3 olika fat nämligen ex-bourbon, ex-sherry och ex-portvin. Doften är intensiv av ljus sirap, toffee, och söt kryddighet. Smaken är ljuvligt fylld av honung, karamelliserade frukter och rostade nötter. I avslutningen finner vi mörk choklad och gelégodis som höjer whiskeyn till helt nya höjder.

Nu är det dags att ta av sig hatten för nästkommande whiskey är något man ska dricka med blottat huvud nämligen Bushmills 21 years single malt whiskey. Detta fullriggade flaggskepp har lagrats i minst 19 år på ex-bourbon och ex-Olorosso sherryfat för att sedan få sin slutgiltiga och optimala lagring på ex-Madeirafat under 2 år. Kryddiga frukttoner och kaffe finns i doften med en djup avslutning av kaffe och honung. En fantastisk kombination av dadlar, pekannöt, mango och druvor utgör smaken i denna otroliga whiskey som har ett avslut av söt piptobak och mint.

Bättre än så här blir det knappast och med ett ytterst begränsat antal flaskor i Sverige utgör denna whiskey ett självklart val inför kallare och mörkare tider och värmen från brasan i den svenska höstkvällen.

Bushmills 16 years single malt

  • Lanseringsdatum 7/10 2016
  • Pris 699 Kr
  • Artikelnummer: 40036-01

Bushmills 21 years single malt

  • Lanseringsdatum 16/9 2016
  • Pris 1299 kr

Mat & Dryck | Whisky
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login