Whisky | anCnoc 18YO till Sverige i Juni

Av den 28 maj, 2015

Det har varit mycket snack om denna underbara 18-åring från anCnoc. Den har hyllats i UK och av svenska whiskykännare så det är med stor glädje vi kan berätta att Systembolaget kommer släppa 132 flaskor exklusivt den 5:e Juni.

anCnoc 18 år kommer ta över stafettpinnen från anCnoc 16 år men det är inte bara åren som skiljer sig, anCnoc 18 år har lagrats på både 1:a och 2:a fyllnads Ex-bourbon cask samt 1:a fyllnads ex-sherryfat vilket ger ett härligt djup med balanserad sötma och torkad frukt.

Vanilj och citrustonerna finns där och eftersmaken har en pepprig hetta som övergår i en len och fyllig sötma.

”Riktigt kul släpp från anCnoc! Jag har fått äran att servera anCnoc 18 YO på mässor och provningar runtom Sverige och det är fantastiskt att se den respons denna upplaga får. Alla har sitt eget tycke och smak när det kommer till whisky men ibland lyckas destillerier träffa brett. Enligt mig är detta en otroligt balanserad whisky och ger en härlig sherryfat-känsla i eftersmaken men ändå håller kvar anCnoc´s fruktiga citrus DNA. Sherryfat är populärt i Sverige men jag får en känsla att balansen i whiskyn är det som tilltalat allt från nybörjare till riktigt whiskykunniga.”

Tommy Isaksson Brand Ambassador anCnoc

Mat & Dryck | Whisky
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login