What Christmas means to me – Julturné till Örebro

Av den 29 oktober, 2018
What Christmas means to me – Julturné kommer till Örebro och Hjalmar Bergman Teatern tisdag 4 december.

Bohuslän Big Band tar med sig soul- och gospelstjärnorna Samuel Ljungblahd och Kristin Amparo på en tio konserter lång turné med start i Jönköping den 29 november och med stopp i bland annat Vara, Stockholm, Norrköping och Göteborg.

Med avstamp i Stevie Wonders ”What Christmas means to me” tas publiken med på en resa bland kända så väl som okända pärlor, tolkade av två av Sveriges främsta sångare tillsammans med Sveriges kanske bästa storband – Bohuslän Big Band.

Bohuslän Big Band har tidigare haft fina samarbeten med både Samuel och Kristin – fast på olika håll – så denna turnén blir en möjlighet att höra bandet med två av sina favoritsångare på en och samma scen. De kommer bjuda publiken på en rejäl dos glädje och sväng, och samtidigt skapa en magisk julstämning som förhoppningsvis sitter i ända fram till 24 december!

What Christmas means to me – Julturné kommer till Örebro och Hjalmar Bergman Teatern tisdag 4 december.


Kristin Amparo är rösten bakom radiohits som ”Min soldat” och John de Sohns ”Dance My Tears Away”. 2009 fick Amparo motta Alice Babs Jazzstipendium och hon har genom åren allt mer närmat sig jazz- och soulmusiken.

Samuel Ljungblahd har hyllats som Sveriges soul- och gospelkung. För den breda publiken fick han sitt genombrott när han sjöng på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop. Ljungblahd har även lyckats att bokstavligt talat golva gospellegenden Kirk Franklin när han gästade Franklins konsert i Stockholm för några år sedan.

Kultur & Musik | Hjalmar Bergman Teatern
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login