Warszawa vårens nyhet hos Airtours

Av den 10 maj, 2017

Airtours lanserar nu Warszawa som nytt weekendresmål med avgångar från Arlanda, Landvetter och Köpenhamn. Warszawa är det perfekta resmålet om man är ute efter en prisvärd weekendresa med kort flygtid och ett rikt kultur- och nöjesliv.

Fantastiskt kulturutbud, hög standard och väldigt plånboksvänligt, är förmodligen några av skälen till varför Polens huvudstad blivit ett populärt resmål bland svenskar. Senaste åren har staden genomgått en förvandling och blivit ett av Östeuropas hippaste resmål.

Warszawa har förvandlats till ett riktigt trendigt resmål och det känns självklart för oss att börja erbjuda resor dit. Det är en promenadvänlig stad och häftigt att uppleva kontrasterna mellan de gamla och de hypermoderna stadsdelarna, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours.

I Warszawa kostar en öl 10–15 kronor och en trerättersmiddag runt 150 kronor. I Gamla stan, Stare Miasto, finns det många restauranger med spännande traditionella rätter att provsmaka. Vill man besöka de mer trendiga områdena är Pragaett måste. Stadsdelen är ett gammalt industriområde och här hittar man mängder med coola klubbar och barer.

För den kulturintresserade finns gallerier, konserter och många muséer att välja bland. Det populäraste museet heter ”The Warszaw rising” och är verkligen värt ett besök. Muséets utställningar skildrar Warszawabornas vardagsliv, bland annat alla krigshändelser som ägde rum fram till dess att Polen blev självständigt 1989, berättar Stefan Chatzopoulos.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login