Fotoutställning av Elisabeth Ohlson Wallin i samband med Örebro Pride

Av den 23 augusti, 2018
Fotograf: Elisabeth Ohlson Wallin

I samband med Örebro Pride arrangerar Wadköping fotoutställningen ”Bilder som berör och upprör” av Elisabeth Ohlson Wallin. Elisabeth har här samlat ihop de mest uppmärksammande verken under 20 års arbete. Besökarna kommer möta allt från Jesus och Kungen till Gud som en transkvinna.

Bildkonstnären Elisabeth Ohlson Wallin har arbetat som fotograf i snart 40 år men blev världskänd för sin första konstutställning Ecce Homo för 20 år sedan. Både Påven och Kungahuset har reagerat på Elisabets bilder med starka budskap om kärlek och orättvisor. Många har blivit upprörda genom åren, men de flesta har blivit berörda av Elisabeths bilder.

Hon har fått titeln provokatör men själv säger Elisabeth att hon tar bilder som inte finns och som hon tycker saknas. Särskilt de bilder som visar HBTQ-personers rättigheter har orsakats mest upprördhet.

Exempel på just dessa bilder ställer Ohlson Wallin ut i Wadköping. Hon har samlat ihop de mest uppmärksammade verk under 20 års arbete. Besökarna kommer möta allt från Jesus och Kungen till Gud som en transkvinna.

Fakta Elisabeth Ohlson Wallin
”Elisabeth Ohlson Wallin är född 1961. Mest känd för utställningar som Ecce Homo, In Hate We Trust, Jerusalem och Id:TRANS som tar upp HBTQ-personers rättigheter.

Elisabeth Ohlson Wallin har fått QX-galans utnämning som ”Årets homo” två gånger (1998, 2007). 2017 debuterade Ohlson Wallin som regissör med den nyskrivna pjäsen ”Kung Kristina Alexander” på Strindbergs intima teater i Stockholm.

Elisabeth sitter nu under 3 år i Guldbaggens slutjury, hennes bilder finns representerade på Gripsholms slotts porträttsamling.2

Utställningens öppettider
Vernissage lördagen den 25 augusti kl. 13–17, observera att Elisabeth endast finns på plats mellan kl. 13–15.

Utställningen pågår 25 augusti–9 september, öppettider: dagligen kl. 11–17.
Plats: Wadköpingsrummet på Skepparegården i Wadköping.

Kultur & Musik | Wadköpingsrummet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login