Vulkano kommer till Klubb Mono med fullt liveband

Av den 13 februari, 2018
Foto: Olof Grind

Några lyckliga hann se duon live i höstas, till exempel på den fullsmockade releasefesten för duons rosade album ”Peach Punch”, nu får äntligen en större del av Sverige chans att se det energiska bandet som syr ihop postpunk, pop och drömskt elektroniskt till en helt egen ljudbild – lördag 3 mar kommer Vulkano till Klubb Mono.

– Vi har inte gjort en Sverigeturné på länge och det ska bli så jävla fett att komma ut ur studion och vifta på våra lurviga. Det känns så naturligt och härligt att stå på scenen. En maximalistisk känsla av nuet – säger Vulkano.

Cissi Efraimsson (sång, stå-trummor) och Lisa Pyk Wirström (synth, sång) är artisterna bakom låtar som Musikguiden i P3-älskade ”C’est Bon” och ”Runaway”. 

Duon Vulkano fällde ut sina vingar ur askan efter den lyckade svenska popexporten Those Dancing Days. Det har blivit många mil på turné under åren, från tyska småstäder till heta South By Southwest-festivalen i USA. Förra våren bjöds de med på Europaturné med Johnossi. Extra kul har det varit när någon sagt att Cissi påminner om Björk.

Vulkano lovar vårens Sverigepublik fullt ös och hundra procent närvaro. Under turnén är de ett femmannaband. Livemusiker är Cissis bror Johan Efraimsson (trummor), Lisas pojkvän Petter Granberg (gitarr) och Jacob Haage (bas).

Det blev verkligen ett family band! Det kändes naturligt. Jag är turnémamma och Lisa är turnépappa. Våra musiker är våra små barn som vi både gullar och kör runt med. Vi hoppas att det kommer massa folk till spelningarna, som är sugna på fest! – säger Cissi Efraimsson.

Under våren är Vulkano också aktuella med sin absurda, humoristiska men snygga roadmovie ”Peach Punch”, som handlar om bandmedlemmarna själva fast i väldigt skruvade versioner.

Vulkano kommer till Klubb Mono lördag 3 mars – Örebro Konserthus!

 

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login