Volià – tjugo år med Les Fumées Blanches

Av den 12 mars, 2019

1999 var året då vi funderade på millenniebuggar, Volvo såldes till Ford och riksdagen återinförde lördagsöppet på Systembolaget. Då lanserade François Lurton också den allra första årgången av det vita succévinet Les Fumées Blanches, vinet som utsågs till årets vita box 2018. Les Fumées Blanches finns både på flaska och på box och är det självklara valet till sommarens festligheter.

François Lurton är allra mest känd är för Les Fumées Blanches och i år är det 20 år sedan premiärårgången lanserades med omedelbar succé. Sverige är fortfarande den största marknaden och vinet är en storsäljare i Systembolagets fasta sortiment, både på butelj och på box. Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc utnämndes 2018 till Årets vita box i ”Årets vinare”.

”Grunden till vår framgång är ett ständigt fokus på kvalitet och förmåga till anpassning, inte minst till det allt varmare klimatet”, säger Xavier-Luc Linglin, vd och chefsvinmakare.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2018 har en aptitretande syra med druvtypiska aromer av citrus, äpplen, svarta vinbärsblad och krusbär. Passar som aperitif eller till fisk, skaldjur, kyckling, milda ostar som getost och fetaost och sallader. Ett vin för vårens och sommarens alla bufféer, middagar och fester.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2018
Nummer: 22139
Pris: 75 cl 89 kr & 3 liters BIB 255 kr

Dryck | Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2018
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login