Voi lanserar el-scootrar i Örebro

Av den 17 oktober, 2019

Idag lanseras Voi’s el-scootrar på över 80 platser i Örebro. Platserna har valts ut i nära samarbete med kommunen för att el-scootrarna ska finnas tillgängliga för så många som möjligt. Samtidigt finns Voi också på plats i staden för att lära användare hur man framför sin el-scooter på ett ansvarsfullt och säkert sätt.

Med start idag finns Voi:s el-scootrar utplacerade i Örebros centrala delar för stadsbor som vill ha ett roligt, grönt och säkert alternativ till kortare resor i innerstaden. Tanken är att el-scootrarna ska ersätta bilresor i stadskärnan samtidigt som man är ett komplement till kollektivtrafiken för pendlare. 

“Många Örebroare har hört av sig till oss och frågat när vi kommer hit, vissa har också testat Voi när de besökt andra städer och därför känns det extra kul att äntligen få starta upp i Örebro. Tillsammans med stad och kommun har vi hittat en lösning som vi hoppas alla invånare gillar lika mycket som vi”, säger Caroline Hjelm, marknadschef på Voi.

I samarbetet mellan Örebro stad och Voi har man bestämt att Drottninggatan, Storgatan och Köpmangatan ska vara så kallade “slow speed zones”. Det innebär att när en el-scooter åker in på någon av gatorna så begränsas hastigheten automatiskt från lagstadgade 20 km/h till gånghastighet; 6 km/h.

Vidare har man också tagit fram zoner där användarna inte kan parkera. I kontrast till det har samarbetet också lett till att det införts parkeringszoner i stadskärnan där användarna istället belönas för att parkera. Det leder i större utsträckning till bättre kontroll över var el-scootrarna lämnas och hämtas.   

Voi på plats på i Örebro torsdag 17/10 och fredag 18/10  mellan klockan 09:00 – 18:00

För alla som vill prova på att åka el-scooter eller prata mer med Voi så finns företaget på plats på Järntorget under hela torsdagen samt Våghustorget under fredagen. Där får användare möjlighet att lära sig mer om säkerhet samt hjälp med att skapa ett konto och ladda hem appen. 

Örebroarna som inte har möjlighet att komma förbi på Järntorget eller Våghustorget men ändå vill lära sig mer om säkerhet bör göra Ride Like Voila – världens första digitala trafiktest för el-scootrar framtaget av Voi och certifierat av NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande): https://ridelikevoila.com/

Om Voi
Voi är ett skandinaviskt mikromobilitetsbolag som erbjuder delning av el-scootrar i samarbete med städer och kommuner. Vi tror att el-scootrar kan spela en central roll i att förändra hur människor tar sig runt städer i framtiden. Och vi vill se till att omställningen sker på rätt sätt – genom innovativ teknik, öppen och transparent dialog med städer och regeringar samt genom att anpassa vår produkt efter lokala behov. Hoppa på en scooter, när som helst och kör var som helst i staden på bara några minuter – helt utan utsläpp.

Nöje
Örebroguiden

Källa  Voi

You must be logged in to post a comment Login