Vita Bergen på turné kommer till Klubb Mono

Av den 19 september, 2017
Photo: Olof Grind från Vita Bergens facebooksida

Vita Bergen kallas för en svensk underground-succé, och det är precis vad detta indiepopband från Göteborg är – fast i hög fart på väg vidare från underground.

Efter utsålda Europaturnéer, en P3 Guld-nominering och ett flitigt roterande av musiken i samma radiokanal under sommaren, är Vita Bergen här för att stanna! Den 28 september smygstartar bandet sin höstturné i Helsingborg hos P3 Älskar.

Vita Bergen kommer från Göteborg och musiken är skriven av William Hellström samt Robert Jallinder, som bestämde sig för att bilda ett band ihop när de hoppade av Handelshögskolan i Stockholm. Med i bandet är också Gustaf Gunér, Jakob Kullberg och Andreas Jallinder.

Debutalbumet ”Disconnection” spelades in i frontmannen William Hellströms etta 2015 och belönades med en P3 Guld-nominering (Årets Pop), internationella skivkontrakt och utsålda Europaturnéer. Helt nya uppföljaren ”Retriever”, som blev till i Los Angeles, släpptes 2017 har lovordats internationellt som ett av de bästa indiepopalbumen 2017. Singlarna ligger högt på radiolistorna i Europa.

Sedan debuten har Vita Bergen hunnit med över hundra spelningar och bandet har lyckats göra sig ett namn på den europeiska indiescenen med sina melodiska låtar och sina utmärkande livespelningar. Sångaren William studerar till läkare och byter verklighet titt som tätt, när han lämnar läkarböckerna för att hamna i trans på scenen – något som har resulterat i scenrelaterade hjärnskakningar, spikar i fötterna och självsydda sår … Här är en liveakt som ger allt!

Lördag 28 oktober kommer Vita Bergen till Örebro och Klubb Mono!

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login