Visning – Holiday med gäst Isabella Eklöf

Av den 11 februari, 2019

Push är ett projekt som genom möten och samtal ska främja unga kvinnor och icke binära som vill jobba med film. Örebro Filmförening har med detta bjudit in filmens regissör och manusförfattare Isabella Eklöf som kommer närvara under kvällen för att presentera sin film samt ha en Q/A efter visningen.

Om Isabella Eklöf
Isabella Eklöf (f. 1978) är svensk regissör, bosatt i Köpenhamn. 2012 belönades hon med det danska konstpriset ”Bisballeprisen” för sitt arbete med examensfilmen från Den Danske Filmskole, Anteckningar från ett källarhål (2011). Sedan 2007 har hon huvudsakligen varit verksam i Danmark, där hon har regisserat en handfull kortfilmer. Holiday är hennes spelfilmsdebut och tävlade i Nordic Dragon Award vid filmfestivalen i Göteborg och i Sundance-festivalens World Cinema Dramatic Competition (2018). Den belönades även med Grand Jury Prize på New Horizons i Polen. Hon har även skrivit manus till Gräns (2018), tillsammans med regissören Ali Abbas vilket hon nyligen blev Guldbagge-nominerad för.

Om Filmen:
Danmark – Sverige 2018
Regi: Isabella Eklöf
Manus: Isabella Eklöf och Johanne Algren
Medverkande: Victoria Carmen Sonne, Lai Yde, Thijs Römer.
Längd: 93 min

”Sascha åker på en lyxig semester i Turkiet tillsammans med sin kriminella pojkvän Michael. Shopping, god mat och hårt festande fyller både dagar och nätter. De lever i en bubbla där det är Michaels regler som gäller. Om någon bryter dem så är straffet hårt. När Sascha träffar en holländsk kille så leker hon med Michaels auktoritet och skapar en situation som inte kan sluta väl…”

Varning!
Filmen innehåller obehagliga och grafiska scener med sexuellt våld som kan uppfattas stötande. Vi vill varna känsliga besökare.

Visningen av Holiday med gäst Isabella Eklöf sker på Bio Roxy Fredag 15 Februrari 2019.

» Mer info här «

Film | Visning – Holiday med gäst Isabella Eklöf
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login