Virginska skolrestaurangen klara för final i Arla Guldko® 2017

Av den 26 januari, 2017

Tre skolor, tre förskolor och tre seniorserveringar har nu gått vidare till final i Arla Guldko 2017. Under de kommande veckorna ska jurygrupperna hårdgranska finalisterna för att slutligen utse vinnarna i de tre tävlingskategorierna. Vinnarna koras vid finalgalan den 4 maj 2017 i Stockholm.

Virginska skolrestaurangen är klara för final i Arla Guldko® 2017 i kategorien Bästa Matglädjeskola.

Årets tävlingsdeltagare håller en imponerande hög kvalitet och att ha tagit sig hela vägen till final i Arla Guldko betyder att man är en av de bästa i Sverige i sin kategori. Juryarbetet med att utse vinnarna kommer nu pågå under flera veckor med personliga besök och uppföljande intervjuer, säger Fredrik Larm, projektledare för Arla Guldko.

Arla Guldko har fokus på den offentliga måltiden, som berör såväl unga som äldre i samhället. Tävlingskategorierna är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Bästa Seniormatglädje. Vinnarna i respektive tävlingskategori får den åtråvärda statyetten Arla Guldko och ett utbildningsstipendium på 30 000 kr. Övriga tävlande i finalen får diplom och utbildningsstipendium på 10 000 kr. Det är sjuttonde gången tävlingen genomförs.

I juryarbetet deltar några av Sveriges stjärnkockar; Tommy Myllymäki i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för skolkök och Christian Hellberg i juryn för seniorer. Dessutom finns tidigare vinnare, branschprofiler samt representanter från bondeägda Arla med.

Här är finalisterna i Arla Guldko 2017:

Bästa Matglädjeförskola
Föräldrakooperativet Flisan, Färjestaden
Skogsbackens förskola, Svenshögen
Förskolan Stavstugan, Katrineholm

Bästa Matglädjeskola
Lidens skola, Sundsvall
Nyhemskolans Restaurang, Katrineholm
Virginska skolrestaurangen, Örebro

Bästa Seniormatglädje
Restaurang Leopold, Uppsala
Skogslidens vårdboende, Båstad
Vårdstyrkan, Täby

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login