Vintergalan 2019

Av den 3 december, 2019

Vintergalan 2019 med Jill Johnsson, Molly Sandén, Robert Pettersson, Pernilla Wahlgren och Eric Gadd!

Årets största julshow är tillbaka för sin fjärde upplaga med Sveriges artistelit! Under sex tillfällen bjuder Vintergalan 2019 på en helkväll deluxe med gnistrande stjärnor som Jill Johnsson, Molly Sandén, Robert Pettersson [Stiftelsen/Takida], Pernilla Wahlgren och Eric Gadd, signerat ett värdskap av Kenny Mattsson.

Publiken kan räkna med underhållning från ankomst till hemgång. I de flesta städerna erbjuds paket med både middag, show, underhållning och fest, i andra är det fokus på den hitspäckade showen. Vintergalan har premiär på Malmö Arena den 29 november för att sedan bege sig ut på turné och besöka Örebro, Karlstad, Örnsköldsvik och Sandviken.

Vintergalan 2019 kommer till Örebro, Conventum Arena Fredag 6 December 2019.

Biljetterna till Vintergalan släpptes Tisdag 16 April 2019 kl 10.00 via www.vintergalan.se samt lokala biljettombud.

» Mer information här «

Jill Johnsson:
Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och låtskrivare. Hittills har hon hunnit släppa tjugofem album, varit med i Melodifestivalen tre gånger (varav en som programledare) och gjort succé med egna krogshower. Hon ligger också bakom den oerhört populära, kritikerrosade och prisbelönta programserien ”Jills veranda” på SVT och anser sig vara en av dem som lyft på hatten för countrymusikens ställning i Sverige. Just nu är hon aktuell med EP:n ”My Remedy”, klubbturnén ”My Remedy Tour”, kokboken ”Jill och Marias Taverna – Medelhavsmaten från vårt Kreta” (tillsammans med Maria Molin Ljunggren) samt vinet ”Nashville Stories”.

Molly Sandén:
Förra året var Molly Sandén överallt. Albumet ”Större” sålde platina och blev ett av landets mest älskade, svenska album och singeln ”Sand” har nått nästan 18 miljoner streams i skrivande stund. Hennes hyllade sommarturné gick under hösten över till en helt egen klubbturné och 2018 toppades med nomineringar till både Grammis och P3 Guld. Den 1a mars i år återvände Molly med ny musik och gav oss singeln ”Den som e den”.

Robert Pettersson:
År 1999 bildades Takida och 2011 debuterade Robert med sin solokarriär. 2012 bestämde han sig sedan för att sjösätta Stiftelsen med låtar på svenska. Sångkarriären och de hyllade banden har avlöst varandra med bravur – innehållandes både albumsläpp och frekvent turnerande. Nu är vi i april 2019 och Robert är inne i en av sina mest hektiska perioder i sin karriär med två stycken Takida-singelsläpp som kommer följas av en Stiftelsen-singel och ett Takida-album. I juli gör Takida och Stiftelsen tre stycken Sverigespelningar tillsammans och mycket tyder på att de kommer bli bandens största publikframgångar så här långt.

Pernilla Wahlgren:
Hon har underhållit Sverige och svenskarna i fyra decennier med ett otal medverkan i Melodifestivalen, populära blogg och podcast, storslagna musikaler, TV-program och barnteatrar, för att inte glömma hennes sex studioalbum. På senare tid har Pernilla genom egna realityprogrammet Wahlgrens Värld fått närmare en halv miljon människor att bänka sig varje torsdag för att vara med om nya galna upptåg i familjen Wahlgren. Sedan våren 2018 har Pernilla summerat sitt liv och sin karriär i en humorshow – Kort, glad och tacksam – som har setts av närmare 140 000 personer på utsålda konserthus och arenor runtom i landet.

Eric Gadd:
Eric Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Mannen bakom klassiker som Bara himlen ser på, Do You Believe in Me, Why Don’t You, Why Don’t I och Vi kommer aldrig att förlora, har Grammisbelönats tre gånger, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt. Under 2017 firade Eric Gadd 30 år som artist och i september 2018 debuterade han med den egna, kritikerrosade showen ”OMG” på Hamburger Börs i Stockholm. I höstas var Gadd dessutom en av deltagarna i TV-programmet Så mycket bättre.

Musik | Vintergalan 2019
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login