Vinnarna i Husmansbord Jakten på Sveriges bästa landskapsmat kungörs på GastroNord

Av den 25 april, 2018

Matfantasten, journalisten och gastronomen Ulf Elfving presenterar Sveriges bästa landskapsmat på GastroNord-mässan tillsammans med Pelle Agorelius, som driver Husmansbord, Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och Saxhyttegubben i Grythyttan tillsammans med sin hustru Ewa.

Datum: 27 april Tid: 11:30 Plats: Producentscenen – A28:52

Husmansbord och Sveriges Bästa Landskapsmat samarbetar med Stockholmsmässan och återkommer till GastroNord med utmärkelsen för fjärde gången. De tjugosex diplomerade produkterna och producenterna har valts ut av entusiaster och experter inom livsmedel, restaurang, marknadsföring, media, design och varumärkesutveckling. Valen baseras på mervärdesanalyser som gjorts under de senaste två åren, i just Jakten på Sveriges Bästa Landskapsmat.

– Vi vill lyfta fram förebilder vi hittar bland dem som gör den bästa maten, oavsett om det är stort eller smått, nyskapande eller traditionellt, säger Pelle Agorelius. Det är viktigt att hela landet representeras, därför utses i möjligaste mån en per landskap, inklusive Sápmi.

Husmansbord och Jakten på Sveriges Bästa Landskapsmat påbörjades 2009. De är ett urval av produkter och producenter som under 2016 och 2017 erhållit diplom från Husmansbord för förstklassiga svenskproducerad livsmedel.

– De nominerade livsmedelsprodukterna håller en oerhört hög standard, säger Pelle Agorelius. Det var svårt för vår jury att välja vinnare, men vi är stolta över att presentera och uppmärksamma vinnarna i ett sammanhang som GastroNord.

De som får diplom har möjlighet att använda utmärkelsen i sin marknadsföring och kan märka sina varor med Husmansbord-dekaler. De erbjuds även att delta i de marknadsföringsaktiviteter som Husmansbord arrangerar, både i Sverige och internationellt.

På GastroNord ansvarar Pelle Agorelius och Husmansbord för samtal på Producent-scenen, monternummer A28:52. Där får ni möta bland andra Nordic Wasabi från Island, Jamila Haider från Stockholm Resilience Centre, Leif Mannerström om Matens Makt i samhället, Key Note Speaker Jens Heed från Visit Sweden om satsningen på Måltidsturism, Vegetariska kockars förening samt flera av världens bästa kokboksförfattare. 

Se GastroNords officiella program för tider och datum »

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login