Ving lanserar Tokyo och Hongkong

Av den 25 november, 2017
Tokyo

De två asiatiska världsmetropolerna Tokyo och Hongkong är nyheter i Vings program och dit erbjuds flexibla resor från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, året om. Med de nya storstäderna inräknade erbjuder Ving resor till 61 städer, runt om i världen.

Världens mest folktäta storstadsområde, Tokyo, eller den kosmopolitiska staden Hongkong som är en verklig blandning av öst och väst? Oavsett vilken stad man väljer är utbudet enormt.

– Att besöka Japan står på min ”bucket list” och då är Tokyo, med sina 35 miljoner invånare ett givet resmål. Hongkong lockar med sin fantastiska skyline, men även för att det finns så fantastisk mat där. Allt från fräsch, nylagad gatumat till högklassiga Michelinkrogar, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Tokyo bjuder på en förtjusande vandring mellan ytterligheter där tusenårig historia samsas med det hypermoderna. Templen med sina urgamla traditioner ligger granne med karaokebarerna. Tokyo består egentligen av flera städer och förorter som smält samman. En tur upp till utsiktsdäcket i Tokyo Tower, 333 m högt och en av stadens högsta byggnader, bjuder på ett gytter av hus, skyskrapor och neonskyltar så långt ögat når. Pulsen är hög och det finns ett shopping- och nöjesutbud som slår det mesta, men man finner även stillheten i parkerna och templen. Varför inte stanna några dagar extra för att hinna besöka den gamla huvudstaden Kyoto och det heliga berget Fuji? Ving erbjuder ett 15-tal hotell i Tokyo där Prime Select Okura och Signature The Peninsula Tokyo utmärker sig lite extra.

Hongkong bär på traditioner från både öst och väst och bara i stadens huvudområden Hongkong Island, Kowloon Peninsula och New Territories finns tillräckligt att se och göra under en resa på ett par dagar eller ett par veckor. Om inte det räcker så finns 235 större och mindre öar som tillhör Hongkong och många är väl värda ett besök. Den forna portugisiska kolonin Macau, som precis som Hongkong numera är kinesiskt, är ett annat välbesökt utflyktsmål. Ving erbjuder ett drygt 15-tal hotell och för finsmakarna rekommenderar vi Signature Hongkong Mandarin Oriental Hong Kong som bland annat har tre restauranger med stjärnor i Guide Michelin.

Flygtiden från Stockholm är ca 12 timmar till både Tokyo och Hongkong. Ving erbjuder flexibla reslängder och flyg med exempelvis SAS, Finnair, Singapore Airlines, Lufthansa, Thai Airways, Qatar och Emirates.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login