Ving lanserar ny destination i Dominikanska republiken

Av den 26 februari, 2017

Till nästa vinter, 2017/2018, börjar Ving trafikera Puerto Plata och öppnar resmålen Cabarete och Playa Dorada på landets norra kust, Karibiens kanske billigaste resmål. Resmålen Punta Cana och Bayahibe på öns södra sida har blivit alltmer populära och kommer även de att finnas kvar i Vings program.

Dominikanska republikens norra kust är känd för sina härliga stränder, grönskande natur och låga priser, bland de lägsta i Karibien. Här väntar hotell med strandläge, livligt folkliv och en skönt avslappnad stämning.

– Jag tycker väldigt mycket om Dominikanska republiken och förutom de härliga stränderna och det klara vattnet finns det många riktigt bra utflykter. Dessutom var Dominikanska republiken pionjärer när det gäller All Inclusive-hotell och är kända för att ha en högklassig All Inclusive, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Cabarete och Playa Dorada
Strax utanför nordkustens största stad Puerto Plata kan Ving erbjuda två mysiga resmål: Cabarete och Playa Dorada. Cabarete är en mysig badort med en lite bohemisk känsla, mycket omtyckt bland de surfare från hela världen som sätter sin prägel på orten. Avslappnat, vänligt och mysigt. Cabarete är en liten ort och består inte av mycket mer än den tre kilometer långa stranden och en gata kantad av butiker, barer och restauranger. Playa Dorada och den lilla grannorten Costa Dorada är välordnade och bekväma badorter där All Inclusive-hotellen ligger som pärlor längs med de långa och breda stränderna som är täckta av finkornig, gyllene sand. Ving kommer att erbjuda en dryg handfull hotell, alla med All Inclusive. Barnfamiljer kan rekommenderas att titta lite extra på Family Comfort IBEROSTAR Costa Dorada och de som reser utan barn på Prime Select Viva Wyndham V Heavens, som har 18 års åldersgräns.

Utflykter
Det finns mycket att uppleva utanför hotellen för den som vill se lite av den dominikanska vardagen. För att prova det lokala restaurang- eller nattlivet kan man enkelt ta lokalbussen in till Puerto Plata men Ving erbjuder också ett gediget utflyktsprogram. Kanske lockar en tur med Megatruck ut i djungeln eller en spännande forsränning? Avkopplande båtturer med snorkling eller andra kanske vindsurfing och andra vattensporter? En valsafari i vattnen utanför Samanahalvön, dit knölvalarna kommer under årets första månader för att leka, para sig och föda ungar, blir ett minne för livet.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login