Vin | Världspremiär för en ny klassiker från topproducenten Barone Ricasoli

Av den 14 augusti, 2016

Välkända och hyllade Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva som i över tio år varit såväl publik-som kritikerfavorit har äntligen fått en lillebror.

Rocca Guicciarda Chianti Classico är urtypiskt i stilen med mörka körsbär, frisk syra, plommon och fat. Ett vin perfekt till kötträtter, en mustig lasagne eller ensam till charkuterier och lagrade hårdostar.

Namn: Rocca Guicciarda Chianti Classico
Artikelnummer: 73067
Pris: 119 kr
Var: I Systembolagets beställningssortiment

Kvalitetsproducenten Barone Ricasoli är en modern producent med anrika rötter i hjärtat av Toscana. Slottet Castello di Brolio, som ägts av familjen Ricasoli sedan 1141 ligger mitt bland böljande kullar, skogar av ek och kastanjeträd och omfattar 230 hektar vingårdar. Hållbarhet och omtanke om naturen präglar det minutiösa vingårdsarbetet som är en förutsättning för druvor av högsta kvalitet. Ett stenkast från slottet ligger den moderna källaren där druvorna tas om hand och blir till eleganta viner i perfekt balans, precis som alltid när det gäller Ricasoli.

Sangiovese är druvan som ger den kännetecknande körsbärsfrukten, örtigheten och de lena tanninerna. En liten skvätt lokala druvor rundar av vinet och ger kryddig komplexitet. 70 % av vinet lagrades i franska ekfat för att ge fyllighet, struktur och läckra aromer av kaffe och choklad, medan resten av vinet fick vila på rostfria ståltankar för att bevara fruktig fräschör. Namnet Rocca Guicciarda kommer från en av Barone Ricasolis viktigaste historiska egendomar och en av familjen Ricasolis vapensköldar pryder etiketten.

Mat & Dryck | Vin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login