Vin | Utmärkta 50° Riesling nu i exklusiv 2 liters box

Av den 28 mars, 2015

Det omtyckta kvalitetsvinet 50° Riesling lanserades i Sverige 2009 och har blivit ett av de bäst säljande Riesling vinerna från Rheingau i prisklassen 80-89 kr. Nu lanseras 50° Riesling även på lyxig box i smart 2 liters format i Systembolagets beställningssortiment, perfekt anpassad för att ställa i kylen.

Välrenommerade vinmakaren Christian Witte har tagit fram det fräscha, fruktiga vinet. Han är domain director och leder vinutvecklingen hos G.H. von Mumm och det välkända Schloss Johannisberg.

Det unika klimatet här beskrivs som ett kontinentalt svalt klimat och förekommer vid exakt 50° nordlig latitud, därav vinets namn. Boxen som innehåller nya årgången 2014 bjuder på Rheingau-typisk friskhet med inslag av äpplen och kan nu beställas på Systembolaget.

Den 50:e breddgraden löper rakt igenom den unika regionen Rheingau och utgör en av de nordligaste gränserna för var det är möjligt att odla vinrankor av hög kvalitet.

Klimatet i Rheingau är optimalt och här kan Riesling-druvan utveckla sin fulla potential. Kullar i soldränkta sydsluttningar som skyddar mot kyla, nordliga vindar från Taunusbergen och floden Rhen som rinner i dalen som ökar luftfuktigheten. Jorden i Rheingau har en alldeles speciell karaktär där bergarten kvartsit från Taunusbergen täcks av en blandning av lerjord och lösjord. Alla dessa komponenter ger de perfekta förutsättningarna för att producera Rieslingviner av allra högsta kvalitet.Vinhuset GH von Mumm har sedan 1811 producerat högkvalitativa Rieslingviner i Rheingau.

50° Riesling Trocken 2014 BiB
Artikelnummer:5824-07
Pris SB:199:-
Alkoholhalt:12 % vol.
Druva:100 % Riesling
Smakprofil:Torr, ungdomlig, mycket frisk
och druvig med inslag av äpplen,
honung, mineral och citrus.
Passar till:Som aperitif och ypperligt till rätter av fisk och skaldjur.
Servering:Serveras väl kylt, ca 8-10° C.

Mat & Dryck | Vin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login