Vin till kräftskivan

Av den 17 augusti, 2019

Självklart kan man dricka vin på kräftkalaset! För bästa kombination rekommenderar vi att man väljer ett friskt och fruktigt vitt vin med hög syra för att matcha den höga sältan i kräftorna och de feta konsistenserna i västerbottenpajen och aiolin.

Med sin uppiggande syra och friska och fruktiga stil är Casillero del Diablo Chardonnay bag-in-box (art.nr: 75629, pris: 239 kr/3 liter) ett utmärkt alternativ. Ett medelfylligt vitt vin som bjuder på en doft av gula äpplen, tropisk frukt och citrus samt en hint av rostade fat. Boxen är ett bra alternativ när man är många. Om du tycker att det ser trist ut att ställa fram lådan, varför inte hälla upp vinet på karaff?

Prisbelönta* Winemakers Lot Chardonnnay (art.nr: 6904, 69 kr) kombinerar generös, solmogen frukt med pigg fräschör. Ett lättsamt vin utan ekfatskaraktär som passar lika bra till minglet som till maten.

Om du vill dricka rött vin till kräftorna, välj ett vin som är något lättare, bärigt och fruktigt med mjuka tanniner, t.ex. Adobe Reserva Malbec (art.nr: 2520, 79 kr).

* Winemaker’s Lot Chardonnay 2018 belönades med guldmedalj i Vinordic Wine Challenge 2019.

Dryck | Vin till kräftskivan
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login