Vin | Sabrera med fläskfilé

Av den 22 mars, 2015

Kan man sabrera en flaska mousserande vin med vad som helst? Ja, faktiskt. Thomas Holstein, VD på Enjoy Wine & Spirits, har under flera år gjort sig känd genom att sabrera Rotariflaskor med alla möjliga (och omöjliga) tillhyggen.

Se här när vi testar med en fryst fläskfilé >>

Det italienska mousserande vinet Rotari är många svenskars ”husbubbel” och nu breddas utbudet inför grillsäsongen med en aningens mer elegant version. Nyhet denna vår är Rotari Blanc de Blancs Extra Brut. Kort sagt EXTRA ALLT jämfört med sina syskon: torrare, friskare och drösvis med mineraler och mogen citrusfrukt.

Samtliga produkter i familjen Rotari görs enligt den traditionella metoden. Druvorna odlas i norra Italien, vid bergskedjan Dolomiternas fot, och efter skörd och varsam vinifiering lagras flaskorna med sin jästfällning hela 3 år i underjordiska källarvalv. Den nya utökade familjen Rotari innehåller:

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut, 129 kr, art nr 77152
Inbjudande doft med mängder av mineraler, nötiga brioche toner och mogen citrusfrukt. I smaken är vinet knastertorrt med frisk fruktsyra och mängder av citrus, mineraler och rostade nötter.

Rotari Brut Riserva, 109 kr, art nr 7567
Härligt mineralig och inbjudande brödig och citrusosande doft. I smaken ett torrt och härligt friskt bubbelvin med mängder av mineraler, citrusfrukt och nybakad brioche.

Rotari Rosé, 109 kr, art nr 7701
Stor fruktig doft med inslag av smulton, citrusfrukt och nybakad brioche. Torr med härligt frisk aptitretande syra och små fina bubblor. Fruktig smak med mängder av smultron, blodapelsin och nötter.

Dryck | Vin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login