Vin | Rewine lanserar Barone Montalto på 3L bib

Av den 3 april, 2015

1 april släpper Rewine ännu ett vin av producenten Barone Montalto från Sicilien. Efter ett fantastiskt mottagande av Barone Montalto Nero d´Avola appassimento på flaska kommer nu samma vin på box.

Barone Montalto ligger på Sicilien i Trapani(Santa Ninfa) på öns västra sida. Här i det böljande landskapet och det soldränkta klimatet har viner producerats genom sekler. Vineriet förfogar över ca 400ha och odlar framförallt Nero d´Avola, Grecanico och Cataratto men även Pinot Grigio till en fantastisk Spumante.

Barone Montalto Appassimento är producerat av Nero d´Avola. Druvorna plockas för hand i Belicedalen som ligger runt Santa Nimfa. Efter en varsamt hanterad vinifiering, där druvorna har lufttorkat i minst 4 veckor och sedan pressats försiktigt, låter man vinet vila på franska och amerikanska ekfat i ca 4 månader på framförallt franska ekfat.

Doft/smak:
Medelstor, härlig doft av mörka bär och torkad frukt samt toner av kryddor och charkuterier. Smaken är välbalanserad och insmickrande med inslag av solmogen frukt, russin och kryddor.

Barone Montalto bib går att beställa på alla systembolag .Art nr: 74130-08
Pris: 249 kr

Mat & Dryck | Vin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login