Vin | Grattis – nu kommer Les Fumées Blanches Réserve

Av den 28 maj, 2016

Les Fumées Blanches är en jättesuccé hos både vitvinsälskare och vinkritiker. Nu kommer glada nyheter i form av Les Fumées Blanches Réserve! En premiumversion från noggrant utvalda vingårdar i Côtes de Gascogne. Intensivt, smakrikt och sommarens bästa matvin!

François Lurton är en mästare på vita viner! Det visar han ännu en gång när hans succé Les Fumées Blanches nu kommer i premiumversionen ”Réserve”. Druvan är den samma som i ursprungsvinet, Sauvignon Blanc, men i den här versionen kommer frukten från speciellt utvalda vingårdar belägna i de fyra sydfranska regionerna Languedoc, Gers, Tarn och Charentes.

”Det är fantastiskt roligt och spännande att lansera Les Fumées Blanches Réserve. Allt fler konsumenter väljer att köpa lite dyrare viner och vi vill kunna erbjuda en välgjord Sauvignon Blanc för ännu fler tillfällen”, säger Kajsa Ekman, Produktchef för François Lurton på The Wineagency.

Under framställningen ligger fokus på att skapa ett vin med maximal friskhet. Från skörden som börjar vid fyratiden på morgonen i behaglig svalka, till jäsningen i ståltankar vid låg temperatur. För att öka komplexiteten i vinet får det vila ett antal veckor på sin jästfällning innan buteljering.

Les Fumées Blanches Réserve är ett elegant vin med doft av lime, svartvinbärsblad, kaprifol och en nyans av tropisk frukt. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, svartvinbärsblad och mineral. Vinet har en perfekt balanserad och aptitretande syra och lång eftersmak.

Det är underbart gott som aperitif och kanske sommarens bästa matvin. Som skapat för att njuta till naturella skaldjur, vinkokta blåmusslor, fina fiskrätter eller citron- och dragonkryddad kyckling!

Les Fumées Blanches Réserve finns i Systembolagets beställningssortiment och levereras i en fin presentförpackning om du beställer tre flaskor.

Nr 76526 Les Fumées Blanches Réserve 2015, 75 cl, 99 kronor

Mat & Dryck | Vin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login