Vin | Ekologisk vit box från Valle Reale

Av den 8 juni, 2015

Italienska topproducenten Valle Reale har gjort stor succé med sina ekologiska röda viner och sin ekologiska rosé i Sverige. 1 juni kommer en efterlängtad nyhet – ett vitt ekologiskt vin på 3-litersbox! Sommarens bästa box för alla som vill njuta av ett riktigt gott vin med gott miljösamvete!

Leonardo Pizzolo driver Valle Reale med odlingar i en nationalpark där vargar strövar fritt och vatten springer fram ur klara källor ur bergen. Både hans rosé röda viner, Valle Reale, Lupi Reali och Passi Reali har alla blivit stora framgångar hos svenska vinälskare med sin kraft och sina rena, distinkta smaker.

Nu utökas den ekologiska trion med ytterligare ett ekologiskt vin, fast den här gången är det vitt. Lupi Reali är gjort av druvan Trebbiano d´Abruzzo. Vinmakaren Emmanuel Merlo har låtit druvorna jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar för maximal fräschör. Vinet har vilat på tank på sin jästfällning i tre månader före buteljering för ökad komplexitet innan det tappats på box. Vinet har en alkoholhalt på 12,5 procent.

Lupi Reali är ett ungt, friskt och fräscht balanserat vin med fina toner av citrus, gröna äpplen och mineraler. Passar utmärkt till sommarens lätta mat som sallader, fisk och skaldjur eller alldeles på egen hand som somrig aperitif.

Vinet lanseras i Systembolagets fasta sortiment 1 juni i så gott som samtliga av Systembolagets butiker.

Nr 2252 Valle Reale Lupi Reali Trebbiano d´Abruzzo 2014, BiB 300 cl, 199 kr

Mat & Dryck | vin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login