Vin | Bästa boxarna i Sverige – dubbelt guld till Les Fumées Blanches

Av den 28 maj, 2015

Det blev dubbelt guld till Les Fumées Blanches när Sveriges enda EU-certifierade vintävling Vinordic Wine Challenge 2015 avgjordes. Les Fumées Blanches segrade i både kategorierna Bästa vita box och Bästa rosébox! Båda boxarna erhöll även ”Best value” i respektive prisklass.

Vi är mycket stolta över guldmedaljerna och glada över att representera François Lurtons högkvalitativa viner i Sverige, säger Ann Burgaz, VD för The Wineagency som importerar de båda boxarna som anses vara bäst på den svenska marknaden.

Mer än 800 viner har blindprovats av en jury bestående av nio av Sveriges skickligaste vinprovare med Allt om Vins Bengt-Göran Kronstam som ordförande. Den enda information juryn haft om vinerna är vad de kostar. Segrarna i varje prisklass har sedan ställs mot varandra när medaljörernautsetts. Billigt och dyrt har tävlat mot varandra på lika villkor och juryn har alltså helt enkelt avgjort vilket vin som ger mest valuta för pengarna.

Den vita Les Fumées blanches-boxen är helt baserad på druvan Sauvignon Blanc och har fruktig aromatisk doft med inslag av citrus, äpplen och svart vinbärsblad. Smaken är torr och frisk med fina toner av lime, krusbär och gröna äpplen. Les Fumées Blanches Rosé är en blandning av druvorna Syrah, Grenache och Cinsault med en härlig doft av skogshallon, smultron och färska örter. Smaken är frisk och fräsch med inslag av blodgrape, hallon och örter. Guldboxarna är utmärkta som aperitif, till grillad kyckling, matiga sallader, fisk och skaldjur – och perfekta till sommarens alla härliga utflykter!

Nr 22139 Les Fumées Blanches 2014, 300 cl BiB, 245 kronor.

Nr 22138 Les Fumées Blanches Rosé 2014, 300 cl BiB, 230 kronor.

Mat & Dryck | Vin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login