Vin | Antica Vigna Amarone – premiär för en ny stjärna

Av den 9 september, 2016

När höstmörkret kryper närmare och sommarens grillmat ersätts med mustiga grytor är det gott med ett kraftfullt rött vin med massor av smak. Nu är det Sverigepremiär för en Amarone med alla de rätta smaknyanserna: Antica Vigna Amarone!

Antica Vigna framställs av familjen Furia som med mer än trettio års erfarenhet driver egendomen Salvaterra i San Pietro in Cariano, i hjärtat av vinregionen Valpolicella. Odlingen sker med största hänsyn tagen till miljö och natur, vilket närmast är självklart med tanke på namnet Salva Terra (rädda jorden)!

Tre klassiska Amaronedruvor från fyra olika vingårdar finns med i Antica Vigna – Corvina, Corvinone och Rondinella – och de har alla torkats i minst fyra månader före pressning för att koncentrera doft och smak. Det färdiga vinet har lagrats på stora ekfat i tre år.

Antica Vigna är ett kraftfullt och rikt Amaronevin. Färgen är mörkt rubinröd och doften är avrundad med toner av torkad frukt och kryddor. Smaken är harmonisk med inslag av körsbär, torkade plommon, russin, mörk choklad, nötter och fat.

Vinet passar utmärkt till smakrika rätter av nötkött eller vilt och är en upplevelse i sällskap med en vällagrad parmesanost!

Antica Vigna finns i Systembolagets beställningssortiment och levereras med en vacker trälåda vid beställning av tre flaskor.

  • Nr 79000
  • Antica Vigna Amarone della Valpolicella 2012
  • 75 cl
  • 229 kr

Mat & Dryck | Vin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login