Vin | ​Ekologisk nyhet – Zensa Nero di Troia

Av den 29 augusti, 2016

Den populära ekologiska vinserien ZENSA får tillökning! Nu lanseras det nyaste tillskottet i familjen – Zensa Nero di Troia.

Denna heta druva ger ett fylligt och kraftfullt vin med kryddig karaktär och solmogen frukt, choklad och violtoner. Ett vin som passar perfekt både till sensommarens grillkvällar, en mustig gryta eller en saftig hamburgare.

  • Namn: Zensa Nero di Troia Organico
  • Artikelnummer: 79139
  • Pris: 89 kr
  • Var: Systembolagets beställningssortiment

I Apulien, Italiens soldränkta ”klack,” är Nero di Troia en mycket viktig druva ihop med välkända Primitivo och Negroamaro. Av dem är Nero di Troia den druva som gör allra starkast frammarsch som kvalitetsdruva. Nero di Troia har blivit trendig och visat att den kan stå på egna ben och producera generösa och fylliga viner med balans. Druvan odlas framför allt i regionen Foggia och norr om Bari, ett dramatiskt och vackert landskap där det adriatiska havets svallande vågor har format kustklipporna till storslagna formationer och där oliv- och mandelträd växer tillsammans med böljande kullar av vingårdar. Här trivs Nero di Troia perfekt och här finns alla förutsättningar för ekologisk odling med respekt för naturen.

Det finns flera teorier om varifrån namnet Nero di Troia kommer. Enligt legenden var det den grekiska hjälten Diomedes, känd från trojanska kriget, som tog med sig vinrankor när han flydde från den förstörda antika staden Troja. Det skulle alltså vara den mytiska staden Troja som gett druvan sitt namn. Oavsett härkomst står det dock klart att fylliga och mustiga Zensa Nero di Troia har allt som behövs för att bli en ny smaksuccé!

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login