Villa Strömpis testar dansgolv utomhus med Silent Disco

Av den 27 maj, 2019

På onsdagen den 29 Maj kommer Villa Strömpis att köra ett så kallat Silent Disco där deltagarna dansar med hörlurar på sig och där deltagarna kan styra volym och välja musik själva.

Jag fick mig en pratstund med DJ STQ som är resident DJ på Villa Strömpis för att få reda på mer om tillställningen.

Berätta hur konceptet Silent Disco fungerar.
– Kort kan man säga att det handlar om att man har på sig ett par hörlurar där man kan välja tre olika kanaler och vi kommer att ha två DJ:s samt en DJ Spotify kanal. Det blir en kanal med party musik, en med hip hop och urban musik samt en med till exempel rock, dessa kanaler representeras även av en färg på de diodljus som sitter på lurarna så lyser de rött så lyssnar man på party DJ och lyser de grönt är det hip hop/urban till exempel. Vi kommer att ha dansgolvet utomhus och cirka 300 hörlurar att tillgå.

Då kanske det blir lite tävling mellan DJ:s då?
– Ha, ja det gäller ju att fylla dansgolvet med sin färg och vi kommer att lysa upp de två DJ båsen med den färg som representerar dem. Det blir lite spännande då den ena Dj:n inte vet vad den andra spelar då de och jobbar med hörlurar.

Så vad är tanken med upplevelsen?
– Det hela blir lite roligt när besökarna sjunger med utan att man hör någon musik och vist kan jag tycka att det kan verka lite in boxat men det är också en del av grejen.

Vad är anledningen till att ni prövar detta nu?
– Vi har sett detta på resor utomlands och på festivaler vilket har inspirerat oss samt att om testet faller väl ut så kanske vi kör detta som ett utomhus dansgolv under sommaren vilket vi skulle kunna göra utan att störa grannarna.

Så missa inte Silent Disco på Villa Strömpis den 29 Maj, dörrarna öppnar 22:00.

» Mer info här «

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Villa Strömpis testar dansgolv utomhus med Silent Disco
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login