Vila Santa Reserva med ny design och årgång

Av den 8 november, 2016

I Estremoz i hjärtat av Alentejo är jordmånen och klimatet idealiskt för vinodling, något Vila Santa visat prov på genom åren genom att bjuda oss på vin av jämn och fin kvalitet.

Denna bördiga trakt levererar kvalitet på fler än ett plan därför klär vi nu boxen i marmorskrud, som en hommage, en hyllning från en skön konstart till en annan!

Ända sedan antikens dagar har Estremoz förutom vinmakning, också varit centrum för brytning av marmor som använts till både skulptur och arkitektur under århundraden. Idag bryts 85 procent av den portugisiska marmorn i området. Estremoz-marmorn är levande, oftast vit med krämfärgade ådror eller krämfärgad med rosa ådror. Portugal är världens näst största exportör av marmor, efter Italiens Carraramarmor. Ja, inget sägs vara hugget i sten, men med Vila Santa vågar vi nästan till 99 % garantera kvalitetsvin från år till år.

Vila Santa Reserva 2014 doftar av mulliga mörka bär och inslag av kryddiga toner och fat. Smaken med inslag av mörk mogen frukt såsom björnbär, plommon och körsbär inspirerar till sköna smakmöten med många rätter. Eleganta och välintegrerade tanniner och toner av kryddor gör avslutet kryddigt lent med fatig karaktär.

Vila Santa Reserva 2014
Artikel nr: 12507 
Pris: 279 kr
Producent: J. Portugal Ramos Vinhos SA
Ursprung: Portugal, Alentejano VR
Årgång: 2014
Alkoholhalt: 14 %
Druvor: 25% aragones, 25% alicante bouschet, 25% trincadeira, 15% touriga nacional och 10% cabernet sauvignon

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login