Viktsulan – weightsoles® – äntligen hos Life

Av den 26 november, 2017

Nu finns det nya träningshjälpmedlet att köpa hos Life, Active Brands Group teamar ihop sig med Nordens marknadsledande hälsokedja.

 Life är en etablerad kund och Nordens ledande aktör inom hälsa, de har en bred distribution över hela Norden. Vi på Active Brands Group ser verkligen en potential att både öka försäljningen och nå ut till en bred målgrupp med det här samarbetet. Och som företag står vi för liknande värderingar som Life när det kommer till människors hälsa och välmående, vilket är viktigt för oss, säger Peter Hedström, VD Active Brands Group.

Viktsulan kommer att finnas i de flesta Lifebutikerna i Sverige och Norge från och med nu.

– Satsningen från vår sida går hand i hand med Active Brands Group eftersom de också fokuserar på hälsa, sport och medicintekniska produkter. Där ser vi stora möjligheter i Weightsoles. Vi tror verkligen att viktsulan passar våra kunder eftersom den kan användas av alla åldrar och inte styrs av kundens träningsbakgrund, säger Andreas Fällman, Kategorichef Life Life.

Så här fungerar WEIGHTSOLES®
Viktsulan skapar en jämn viktfördelning under foten eftersom den är skapad i form av ett ortopediskt inlägg. Detta minskar risken för onödiga belastningsskador. Vikten i sin tur höjer arbetsbördan så fort användaren lyfter sina fötter i sin träning och därmed ökar också kaloriförbränningen, uthålligheten, smidigheten och muskelstyrkan. Då varje steg med Weightsoles räknas har forskningsbaserade fysiologiska tester från Sverige visat en ökning med upp till:

  • 23,3% ökad kolhydratsförbränning,
  • 20,6% ökad syreupptagningsförmåga
  • 11,6% ökad kaloriförbränning.

Träning & Hälsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login