Viktor Olsson är här med nya albumet ”Allt jag ville säga”

Av den 16 oktober, 2020

Viktor Olsson är tillbaka med nya albumet ”Allt jag Ville Säga” som bl.a innehåller P4-favoriten ”Evergreen” som ingen mindre än Peter LeMarc kallat fantastiskt bra!

”Viktor Olssons nya album är ett styrkebesked. Han gräver där han står och har blivit ännu bättre på att göra det lilla till något stort” skriver GP och ger nya albumet 4/5

Under sommaren har Viktor åkt land och rike kring på initiativet Trädgårdslive där artister spelat hemma hos privatpersoner i deras trädgårdar. Alla spelningar var slutsålda från Bjärred i Skåne till två utsålda spelningar på Partille Arena, och nu efter albumreleasen beger han sig åter ut på turné med ett första stopp på Folk å Rock i Malmö.

Om Viktor Olsson:
2015 debuterade den då 22-åriga Viktor Olsson med albumet ”Stenungsund”. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med sina texter om att växa upp i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare. Albumet spelades in under en sommar på Gotland tillsammans med Peter Morén och Tobias Fröberg. Tv-framträdanden avlöste varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015 Våren 2016 släppte Viktor singeln ”Mil av ljus” som följdes upp av EP:n ”Alla lämnar till slut”. Singeln producerades av Måns Lundberg (Deportees, Håkan Hellström) och spelades in i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm. Samma år åkte Viktor ut på skandinavisk konserthusturné som förband till Anna Ternheim.

Hösten 2018 släpptes det självbetitlade albumet ”Viktor Olsson”. Barometern kallade albumet för ”Årets Bästa Platta på Svenska” och Göteborgs-Posten gav plattan 4 av 5 fyrar och det gav även Viktor Olsson nomineringar till GAFFA-priset samt att han mottog Live at Hearts låtskrivarstipendium. l

Lyssna på ”Allt jag ville säga” här»

Musik | Viktor Olsson är här med nya albumet ”Allt jag ville säga”
Örebroguiden

Källa: Liza B

You must be logged in to post a comment Login