Viktiga tips inför sommarens bilresa

Av den 23 maj, 2018

Äntligen är det sommar och om några dagar börjar dom första bilsemestrarna mot Europa, det är viktigt att du som bilist är väl förberedd och fullt försäkrad.

ABS Wheels vill rekommendera sina 5 viktigaste tips innan avgång:

1. Vägassistans som täcker utomlands
Med en felaktig vägassistans kan du stå där utan hjälp. Se till att skaffa en assistansförsäkring som täcker under dygnets alla timmar och i hela Europa.

2. Serva bilen innan semesterresan
Genom att göra en basservice kan du köra i lugn och ro. Potentiella fel hittas omedelbart av din bilmekaniker. Se till att åtgärda alla bilens felaktigheter innan bilresan!

3. Packa bilen smart
Även om det inte är världens största besparing så kan du spara några hundra lappar i bensinpengar. Övervikt är aldrig bra för bilen.

4. Städa noggrant (extra mycket)
En bilresa tar genom Europa eller till en destination i Europa tar många timmar. Se därför till att städa bilen för att hålla en ren och fräsch atmosfär. Resan blir alltid bekvämare då.

5. Första hjälpen-kit + startkablar är ett måste
Man vet aldrig vad som händer under resan, därför är det viktigt förbereda sig för alla eventuella problem som kan uppstå. Packa med ett första hjälpen-kit med en filt, några flaskor vatten, lite packad mat, ett första hjälpen-kit och startkablar.

Viktigt att tänka på:
Ha alltid med dig: Mat, vatten, startkablar, första hjälpen-kit, mediciner, laddare, hygien, Pass+ID kort+visum, kontanter, kläder, biljetter samt kreditkort.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login