Vi ses på Yrkesmässan 20 november

Av den 19 november, 2019

Den 20 november kan du besöka Yrkesmässan på Conventum för andra året, den första mässan besöktes av 5 000 personer. Branschorganisationer och företag har förberett sig ett tag nu inför den kommande onsdagen som kan ge svar på frågor som: Hur är det att arbeta som fordonsmekaniker? Och vilka yrken finns det på arbetsmarknaden idag?

På Yrkesmässan finns möjligheten att träffa branschorganisationer och företag för att få veta hur det är att arbeta inom ett specifikt yrke eller för att bara bli inspirerad inför ett kommande yrkesval. På mässan finns representanter från bland annat motorbranschen, vård och omsorg, teknikföretag, blåljuspersonal och många fler. På plats finns även studie- och yrkesvägledare som kan berätta hur du ska gå tillväga om du vill utbilda dig till ett specifikt yrke.

– Tanken med Yrkesmässan är att ge ungdomar och vuxna ökad kunskap om yrken där stora jobbmöjligheter finns i framtiden. Samt att ge branscherna chans att presentera olika yrkeskategorier. Här får branscherna själva bestämma vad som ska visas upp, säger Thomas Strömberg, projektledare för Yrkesmässan.

Mässan är ett samarbete mellan länets kommuner och Region Örebro län och ska förhoppningsvis resultera i en årligen återkommande mässa.

På www.orebro.se/yrkesmässan kan den som vill läsa mer om vilka utställare som kommer att vara på plats, hur du kan utbilda dig till ett specifikt yrke och fördelarna med att läsa en yrkesutbildning.

Vi ses på Yrkesmässan!

Nöje | Vi ses på Yrkesmässan 20 november
Örebroguiden

Källa Örebro Kommun

You must be logged in to post a comment Login