Vi ses på Yrkesmässan 14 november

Av den 12 november, 2018

Den 14 november går den första Yrkesmässan av stapeln på Conventum och Branschorganisationer och företag har förberett sig ett tag nu inför den kommande onsdagen som kan ge svar på frågor som: Hur är det att arbeta som fordonsmekaniker? Och vilka yrken finns det på arbetsmarknaden idag?

Efter en tid av förberedelser är det äntligen dags för den första Yrkesmässan.

Tanken bakom Yrkesmässan är att erbjuda möjligheten att träffa branschorganisationer och företag för att få veta hur det är att arbeta inom ett specifikt yrke eller för att bara bli inspirerad inför ett kommande yrkesval. På mässan finns representanter från bland annat motorbranschen, vård- och omsorg, teknikföretag, blåljuspersonal och många fler. På plats finns även studie- och yrkesvägledare som kan berätta hur du ska gå tillväga om du vill utbilda dig till ett specifikt yrke.

– Tanken med Yrkesmässan är att ge ungdomar och vuxna ökad kunskap om yrken där stora jobbmöjligheter finns i framtiden. Samt att ge branscherna chans att presentera olika yrkeskategorier. Här får branscherna själva bestämma vad som ska visas upp, säger Thomas Strömberg, projektledare för Yrkesmässan.

Mässan är ett samarbete mellan länets kommuner och Region län och ska förhoppningsvis resultera i en årligen återkommande mässa.

På www.orebro.se/yrkesmässan kan den som vill läsa mer om vilka utställare som kommer att vara på plats, hur du kan utbilda dig till ett specifikt yrke och fördelarna med att läsa en yrkesutbildning.

– Vi ses på Yrkesmässan, hälsar Thomas Strömberg.

Yrkesmässan hålls onsdag 14 november på Conventum Arena mellan kl. 09.00 – 19.00, det är fri entré.

Nöje | Yrkesmässan
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login