Vernissage för utställningen ”Kulturkvarteret i våra ögon”

Av den 7 november, 2019
Det blivande Kulturkvarteret målat av Soumy Duche

Kulturskolans bildelever har målat sin framtidsvision av Kulturkvarteret, nu ställs deras bilder ut på Stadsbiblioteket och söndagen den 10 november kl. 13–15 är det dags för vernissage. Utställningen på Stadsbiblioteket pågår 10 november–8 december, vernissage söndag 10 november kl. 13–15.

– De här fantastiska ungdomarna har skapat hissnande målningar, om en byggnad på en plats som sparats i över 60 år för att skapa något enastående i framtid. Kulturkvarteret ska verkligen bli en gränsöverskridande plats för upplevelse, utövande och lärande – en mötesplats för alla, säger Lars Thornberg, projektledare för Kulturkvarteret.

Här berättar bildlärare Anna Linder om arbetet bakom utställningen:

”Det är terminens första bildlektion och eleverna vill verkligen ut och teckna. Stora ritskivor med uppspända skisspapper, pennor, färger och sudd. Vi stannar på bron utanför vår kulturskola och spanar mot platsen där Kulturkvarteret håller på att byggas. Inga fasader ännu, endast ett byggskelett.

När eleverna får höra att Kulturskolan kommer att flytta in i det som nu byggs på andra sidan Konserthuset så blir de nyfikna. Hur kommer byggnaden att se ut? Jag svarar: Hur vill ni att den ska se ut? De funderar och börjar skissa. Tänk, där på bron i solen hade vi ingen aning om att dessa bilder ett par månader senare skulle få en massa uppmärksamhet och visas upp både för politikerna i Rådhuset och nu här på Stadsbiblioteket.”

Kulturskolan bedriver verksamhet för barn och ungdomar som är speciellt intresserade av konstnärliga, estetiska och kulturella ämnen. Bilderna i utställningen är gjorda av elever i åldern 12–17 år.

Kultur | Vernissage för utställningen ”Kulturkvarteret i våra ögon”
Örebroguiden

Källa Örebro Kommun

You must be logged in to post a comment Login