Vemodig country av Zephaniah Ohora

Av den 19 augusti, 2018

Countryartisten Zephaniah Ohora från New York spelade i Örebro på Bosses Lastkaj på Väster i torsdags som var fylld av en förväntansfull publik. Att arrangera konserter på ett mindre ställe som Bosses Lastkaj tycker jag är ett trevligt annorlunda inslag i Örebros musikliv för alla musikintresserade.

I bandet ingår förutom trummor, bas, gitarr även Steel gitarr och fiol som höjer stämningen och skapar ett genuint countrysound. Zephaniahs countrystil kan beskrivas som klassisk country med vemodiga sånger om gamla tider och olycklig kärlek. Han har en kraftfull röst som tillsammans med bandet skapar en skön vemodig känsla på ett äkta sätt.

Låtar som ”The songs my mama sang” påminner mycket om äldre countrymusik som Merle Hagard tex men Zephaniah och bandet uttrycker sitt eget unika sound. Vi bjuds på flera solon med Steel gitarr som är mycket vackert och som inte hör till vanligheten på svenska musikscener. Hela bandet har en mycket ödmjuk framtoning och skämtar lite försynt mellan låtarna.

Bandet gör ett mycket bra jobb med att spela vacker countrymusik och sprida genren utanför USA:s gränser. Vi alla i publiken fick uppleva en riktigt bra countrykonsert av skickliga musiker med en genuin känsla.

Bilder från spelningen.

Zephaniah Ohora får hela…

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Zephaniah Ohora
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login