Vegansk vår – burgare, spett och texmex

Av den 22 april, 2017
Vegansk Cheeseburgare

Somrigt, festligt och veganskt, passar vårens alla tillställningar

Är din kalender också full med valborgsfiranden, studentuppvaktningar, långhelger, avslutningar, en massa, massa roliga aktiviteter som du inte vill missa?

Nu när det börjar bli varmare serveras det ofta klassiska rätter där kött och kallskuret spelar en stor roll, men för dig som vill testa något annat finns det enkla sätt att variera maten och hitta alternativ.

Här kommer tre grymt goda helt veganska tips från Quorn som passar både stora och små sällskap, så goda att du inte behöver bekymra dig om att göra olika alternativ för köttätare, veganer och flexitarianer!

Vegansk Cheeseburgare med panerad schnitzel istället för klassisk burgare – med lite groddar på toppen en extra krispig och fräsch burgare.

Vegansk Texmex Fiesta med tacokryddade nuggets, majsdipp och alla klassiska tacotillbehör – en perfekt plockrätt som alla kombinerar som de vill.

Veganska spett med majs och nuggets, serverat med sötpotatispommes och valfria dipsåser. Perfekt att ha massor av färdigträdda spett redo och grilla vartefter gästerna droppar in.

Recept på Vegansk Cheeseburgare…

Supersnabba veganska burgare, en kul variant med schnitzlar. Servera gärna med dina favorittillbehör.

4 portioner
2 paket Quorn Vegan Schnitzel
4 hamburgerbröd
4 skivor vegansk ost
4 msk vegansk majonnäs
4 msk ketchup
Olja till stekning
Till servering:
Sallad
Tomat
Lök
Groddar

1. Stek eller grilla schnitzlarna i olja enligt anvisning på förpackning, lägg på en skiva ost på varje i slutet av stekningen så den hinner smälta lite.
2. Montera burgarna med bröd, majonnäs, sallad, lök, schnitzel, ketchup och ost.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login