Vegansk nyhet från Hälsans Kök för dig som älskar kött

Av den 24 augusti, 2018

Allt fler väljer att äta mer vegetariskt och försäljningen av produkter som kan ersätta kött har fördubblats sedan 2014. Hälsans Kök lanserar nu nyheten Pulled Beans som baseras på sojaprotein och är helt vegansk.

Pulled Beans gör det lätt för fler att välja vego eftersom den liknar kött i konsistens och har en neutral smak. Dessutom innehåller den hela 27 % protein av hög kvalitet som mättar länge.

43 % av svenskarna äter vegetariskt minst en gång i veckan och hela 13 % av den yngre generationen (16–25 år) är vegetarianer eller veganer*. Oron för klimatet uppges vara en av de främsta anledningarna, meddelar WWF i en undersökning**. Hälsans Kök vill erbjuda köttfria produkter som faller alla i smaken och då är texturen avgörande.

– Klimatbelastningen för vegetariska köttsubstitut är avsevärt lägre än för kött och dessutom är det bättre för hälsan att äta mer växtbaserat. För att få fler att komma igång med att laga fler vegetariska måltider måste det vara enkelt att laga och såklart smaka gott. Det ska inte kännas som någon uppoffring att avstå från kött och det är här Hälsans Kök och nyheten Pulled Beans kommer in i bilden, säger Johannes Erlandsson, nordisk marknadschef för Hälsans Kök.

Pulled Beans är en fryst produkt. Den mängd som ska tillagas tas fram ur frysen och resten sparas till en annan dag. Det minskar matsvinnet, vilket är positivt för både plånbok och planet. Produkten passar som ersättare i alla rätter där kött- eller kycklingstrimlor vanligtvis används. T ex i tacos, wok eller yakiniku. Ingredienslistan är kort och innehåller inga konstigheter.

– Pulled Beans har en köttliknande textur och neutral smak, vilket gör att den passar till en mängd olika rätter. Ett bra tips är att marinera den en stund före tillagning för att lyfta fram den smak man önskar. Ingen runt bordet kommer att sakna kött, säger Johannes Erlandsson.

Produkten kommer att finnas i butik från den 17 september och säljs i en förpackningsstorlek på 230 g. Rekommenderat pris är 35 kronor.

Ingredienslista: Vatten, koncentrerat sojaprotein (37 %) vinäger, aromer, salt, karamelliserat socker.

Mat & Dryck | Pulled Beans
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login