Veckans nyhetsbrev från LindeKultur (vecka 51)

Av den 20 december, 2019
Lördag 14 mars 2020 kommer Lasse Åberg till Lindesberg!

Lasse Åberg ställer ut och föreläser i Lindesberg
Lördag 14 mars 2020 kommer Lasse Åberg (bilden) till Lindesberg – dels för vernissage på sin konstutställning Art’s fun på Lindesbergs Stadsbibliotek kl 12:00, dels för ett standup-liknande föredrag på Lindesbergs Folkets Hus kl 16:00.

Ny nyårskonsert i Ullergården med Phonobel Trio
Måndag 30 december kl 16.00 blir det ny nyårskonsert med Phonobel Trio i Ullergården – hela Ullersätters mötesplats. Trion har tidigare gett mycket uppskattade nyårskonserter i Ullergården som nu blivit en tradition i Ullersäter.

Nyårssamling med dikter och musik i Öskebohyttans missionshus
Nyårsafton 31 december kl 17:00 bjuder Öskebohyttans kultur- och missionsförening in till sedvanlig nyårssamling – i år med Eva B Magnusson, Gunilla Dovsten och Torsten Sandberg.

Kapell Malen och Kazue Ikeda på Folk at heart i Örebro
Lördag 4 januari 2020 (kl 19:00 i Lilla restaurangen och kl 21:00 i Greta) uppträder Kapell Malén tillsammans med Kazue Ikeda på årets Folk at heart i Örebro.

Lindesbergs Filmstudio: Vårterminens filmprogram

Lindesbergs Filmstudio presenterar åtta filmer på Lindesbergs Bio i Folkets Hus under vårterminen 2020: ”Bortom det synliga” (14 januari), ”Jazzgossen” (30 januari), ”Sir” (11 februari), ”Det egna landet” (27 februari), ”Det vildväxande päronträdet” (10 mars), ”Smärta och ära” (26 mars), ”Girl” (7 april) och ”I am not your negro” (23 april).

Vårens Metropolitan-operor på bio i Lindesberg
Vårterminen 2020 kommer fyra operor att visas på Lindesbergs Bio i direktsändning från Metropolitan Opera i New York: Wozzeck (11 januari), Porgy and Bess (8 februari), Den flygande holländaren (14 mars) och Maria Suarda (9 maj).

Vårens teaterföreställningar i Lindesberg
Lindesbergs Riksteaterförening presenterar under vårterminen 2020 tre teaterföreställningar: Torsdag 27 februari: ”Den inbillade sjuke” i Lindesberg; Söndag 22 mars: ”Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien” i Vasselhyttans bygdegård; Lördag 25 april: ”Kartan över oss” i Lindesberg.

Linde Bergslags Släktforskarförening: Program våren 2020
Linde Bergslags Släktforskarförening presenterar under våren 2020 ett DNA-café (12 februari), årsmöte med föreläsning om prästen som vägrade tro på Gud (25 februari) och föreläsning om historiska kartor (28 april).

……………………………………………………………………….

Rotarys marschaller lyste upp vägen till julkonserten

Lindesbergs Rotaryklubb hade som mål att lysa upp vägen till julkonserten i tisdags med marschaller på hela Strandpromenaden. ”Resultatet överträffades med marginal – vi nådde ända fram till Sundsbron och över den”, rapporterar klubben som genom försäljning av marschallerna drog in över 6.000 kronor till PolioPlus – ett globalt Rotary-projekt för att utrota polio i världen.

Lindesbergs Fotoklubb: Gunnar Nilsson blev årets klubbmästare
Vid Lindesbergs Fotoklubbs julmöte med jultallrik och traditionell julgröt redovisades resultatet av årets klubbmästerskap där deltagarna deltog med två bilder i respektive klass. Gunnar Nilsson tog storslam och blev totalvinnare.

SVT Örebro: Små träbitar pusslas till konstverk
Tretton kursdeltagare från Lindesbergs kommun och en massa små träbitar som fogats till konstverk. Tavlorna i intarsia kan man se på en utställning på biblioteket i Lindesberg.

……………………………………………………………………….

Ingen budgetbesparing för kulturskolan – men avgifter kan komma att höjas

När barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun beslutade om hur de ska minska sin budget för 2020 med sju miljoner kronor drabbas inte Kulturskolan Garnalia – men nämnden ger förvaltningen i uppdrag att utreda höjda avgifter för kulturskolan. Läs mer på lindekultur.se >>

En miljon kronor mindre i kulturenhetens budget 2020
Budgeten för 2020 tar form i Lindesbergs kommun med en besparing på totalt fem miljoner kronor för tillväxtförvaltningen varav kulturenheten ska minska sin budget med en miljon kronor.

Inbjudan till dialogmöte med föreningar om regionala bidrag
Onsdag 15 januari 2020 bjuder Region Örebro län (område Kultur och ideell sektor) in föreningar till dialog rörande riktlinjer för föreningsbidrag, för att tillsammans se över möjliga förbättringar. Det regionala stödet till det kulturella och ideella föreningslivet i Örebro län har som mål att tillvarata ideella krafter, värna om yttrandefriheten samt att utveckla mötesplatser och mångfald.

Inbjudan till samtal om samtidskonsten i Örebro län
Vad kan göras för att ta tillvara på och utveckla konstområdet i Örebro län? Och för att nå detta – hur kan vi samverka mellan olika fält och områden? Det är några av de frågor som kommer att diskuteras under våren 2020 kring samtidskonstens förutsättningar och utvecklingsmöjligheter i Örebro län.

Nyhetsbrev från Region Örebro län

Filmpizza är en ny mötesplats för filmintresserade, kurs i klippning för kulturskolepedagoger och filmfestivalen Örebro Short Film Fest. Katarina Strömgren Sandh, kulturchef Region Örebro län pratar med Jerry Eriksson, Film i Örebro län om vad som är på gång 2020.

Kultur | 

You must be logged in to post a comment Login