Veckans nyhetsbrev från LindeKultur (vecka 46)

Av den 15 november, 2019

Per Zetterlund berättar om Pepparn i Fellingsbro
Torsdag 21 november kl 18:30 kommer Per Zetterlund till Fellingsbro och berättar om Pepparns glada och galna liv. Föreläsningen hålls i aulan på Fellingsbro folkhögskola och är som vanligt gratis och öppen för alla. Arrangeras av Fellingsbro Föreläsningsförening i samarbete med Fellingsbro folkhögskola.

……………………………………………………………………….

Sparbanksstiftelsen bidrog till succé för Massa-Folk-Musik i Lindesberg
När spelmansstämman i Siggebohyttan fyllde 90 år ville Örebro Läns Folkmusikförbund dra på lite extra och visa upp svensk folkmusik för en bredare publik. Dagen innan själva stämman arrangerades Massa-Folk-Musik i Lindesberg – tack vare bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

……………………………………………………………………….

Backa Studios prisade långfilm ”Lantisar” visas i Lindesberg
Söndag 24 november kl 16:00 och måndag 25 november kl 19:00 visas ”Lantisar” – en ny långfilm av Malin Dahl och Johnny Wernersson på Backa Studios i Vedevåg. Filmen nominerades i sex kategorier och vann i tre vid Västerås Filmfestival 2019 för Bästa Nordiska Film, Bästa Regi och Bästa Nationella Manliga Skådespelare.

Programmet klart till Ideell kulturallians konferens om delaktighet
Staten, regionerna och kommunerna. Hur ska vi tillsammans nå målet om allas delaktighet i kulturen? Hur kan civilsamhällets röst stärkas i relation till förvaltning och politik? Det är temat för den halvdagskonferens – ”Bottendöd eller kulturell glöd? Syresätt kulturen” – som samarbetsorganisationen för det civila samhällets organisationer på kulturområdet bjuder in alla intresserade till.

Många nominerade till NA:s kulturpris 2019
Måndag 18 november delas NA:s kulturpris 2019 ut på Kulturgalan i Örebro – en kväll med guldkant för, av och med verksamma inom kulturen i Örebro län. Ett 70-tal kandidater nominerades till kulturpriset – däribland flera från Lindesberg – som går till Live at Heart och Folk at Heart i musikstaden Örebro.

Britta och Harald Erikssons musikfond bjuder på musik för barn och vuxna
Britta och Harald Erikssons musikfond bjuder barn och vuxna på musikföreställningen Tjena känslor med Sexton Strängar. Föreställningen spelas på Kulturum, Lindeskolan, lördagen 16 november kl 16.00. Från 4 år, fri entré, begränsat antal platser, biljetter kan förbokas på Lindesbergs stadsbibliotek.

……………………………………………………………………….

Julmys med julpyssel på Kyrkberget i Lindesberg
Söndag 24 november kl 13-16 bjuder Kyrkbergets Vänner in till julmys på Kyrkberget i Lindesberg. ”Gör en egen granrisbock och lingonkrans till dörren”, hälsar föreningen som bjuder in till en eftermiddag med julpyssel i naturmaterial.

Krispig Vinterjul i Spannarboda för tredje året
Lördag 7 december kl 18:00 blir det ”Krispig Vinterjul” i bygdegården Sveaborg i Spannarboda med Katarina Furst och Linn Hammarbäck tillsammans med barngruppen Snöänglarna som bjuder på en föreställning i två akter med en avslutande ”late night”.

Martin Almgren tolkar The Beatles med ett 70-tal musiker på scen
Repetitionerna har pågått hela hösten och är nu i avslutningsfasen inför konserten ”A Tribute to the Beatles” lördag 23 november kl 17 i Ludvika Folkets hus och söndag 24 november kl 16 i Lindeskolans aula, Lindesberg. Ännu finns biljetter kvar att köpa till båda föreställningarna.

Pjäs om polarisering mellan landsbygd och storstad till Ramsberg
Söndag 17 november kl 16:00 ges ”Stenar i fickan” – en pjäs om polarisering mellan landsbygd och storstad – i Resta bygdegård (Ramsberg). Föreställningen är en av 13 arrangemang hösten 2019 genom Scenkonst utanför tätort – en riktad satsning i Örebro län för att öka möjligheten att ta del av professionell scenkonst på mindre orter.

……………………………………………………………………….

Projekt vill göra Frövifors Pappersbruksmuseum till landets papperscentrum
Pappersbruksmuseet i Frövifors – där senaste avsnittet av SVT:s Mästerskaparna avgjordes – sägs vara en av Sveriges bäst bevarade miljöer från tidigt 1900-tal och den då blomstrande pappersindustrin. Nu formas projektet PappersLab – med siktet inställt på att etablera landets papperscentrum här. Både museet och projektet har fått bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

Frövifors Pappersbruksmuseum söker curator/museipedagog
Frövifors Pappersbruksmuseum söker curator/museipedagog som tillsammans med museichefen ska vara med och utveckla den framtida museiverksamheten. Intresserad? Skicka in ett personligt brev samt CV till museichef Mikael Tiderman på Frövifors Pappersbruksmuseum senast 8 december. Intervjuer sker fortlöpande.

Lindesbergs Filmstudio visar ”Cold War” – en svindlande kärlekshistoria
Torsdag 21 november kl 19.00 visar Lindesbergs Filmstudio den polska filmen ”Cold War” på Folkets Hus Bio. Filmen är en svindlande kärlekshistoria mellan en musiker och en sångerska, mot en bakgrund av femtiotalets kalla krig.

Solala – vokal succétrio till Lindesberg
Lördag 29 februari 2020 kommer den vokala succétrion Solala till Lindesberg för att ge konsert i Lindeskolans aula. De gör succé landet runt och fyller konsertlokaler vart de än kommer – och nu är biljetterna släppta till konserten i Lindesberg.

Kultur & Musik | Veckans nyhetsbrev från LindeKultur (vecka 46)
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login